Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Απίστευτο: Σχολιάστρια της ΕΡΤ τρώει «στον αέρα» και μιλάει μπουκωμένη



Κυριολεκτικά σαν στο σπίτι της -ίσως και ακόμη πιο χαλαρά- φαίνεται ότι νιώθει στην ΕΡΤ η σχολιάστρια της Φόρμουλα 1

Κυριολεκτικά σαν στο σπίτι της -ίσως και ακόμη πιο χαλαρά- φαίνεται ότι νιώθει στην ΕΡΤ η σχολιάστρια της Φόρμουλα 1. Αφού πρώτα ενημέρωσε το κοινό του Μαλαισιανού Γκραν Πρι ότι είχε φέρει κέικ στο στούντιο, κατόπιν άρχισε να το τρώει. Και μασουλώντας συνέχισε να μοιράζεται με τους φίλους των Γκραν Πρι τις απόψεις της, παρόλο που καθένας μπορούσε να διακρίνει στην κατά τι αλλοιωμένη της φωνή, εφόσον δεν είχε προλάβει να καταπιεί και να καθαρίσει τον λάρυγγά της, πως ήταν μπουκωμένη.

Η «πιο-άνετη-απλά-δεν-γίνεται» συνεργάτιδα της ΕΡΤ είναι η Πόπη Παπαμιχαήλ, «δημοσιογράφος του ειδικού τύπου» όπως πομπωδώς την συστήνει στην αρχή της μετάδοσης κάθε αγώνα Φόρμουλα 1 ο βασικός παρουσιαστής, Νίκος Κορόβηλας (γνωστός και από τη θητεία του ως βοηθού επί θεμάτων Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως επίσης από το ηρωικό του ταμπούρωμα στο Ραδιομέγαρο τις μαύρες ημέρες του μαύρου κ.λπ).

Η κυρία Παπαμιχαήλ τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και φιλότιμο ένα ύφος σχολιασμού των τεκταινομένων στο εκάστοτε Γκραν Πρι που μιλά απευθείας στον φίλαθλο λαό. Πολλές φορές η κυρία Πόπη κάνει αστειάκια, αυτοσαρκάζεται για την ασχετοσύνη της περί τα καλλιτεχνικά, στέλνει χρόνια πολλά από του αέρος της ΕΡΤ στην οικογένειά της, διατυπώνει κοινωνικές και φιλοσοφικές κρίσεις, μοιράζεται περιστατικά και αναμνήσεις από τις αιώνια «παλιές καλές εποχές» των μηχανοκίνητων σπορ που η ίδια κατέχει άριστα κ.λπ., κ.λπ.


Όπως συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις στις οποίες αναπτύσσεται οικειότητα, η κυρία Πόπη δεν θα αργούσε να περάσει στο επόμενο επίπεδο: Θεωρώντας δεδομένο ότι η ΕΡΤ είναι μια προέκταση του σαλονιού, της καφετέριας, του συνοικιακού καφενείου, τόσο για το κοινό όσο και για την ίδια, σήμερα υπέθεσε πως κανείς δεν θα παραξενευόταν εάν τσίμπαγε λίγο από το κέικ που είχε φέρει μαζί της, ένεκα των γενεθλίων ενός από τους αγαπημένους της «μικρούς», όπως με στοργή απευθύνεται στους νεότερους εκ των πιλότων της F1. Στην προκειμένη περίπτωση το τιμώμενο από την κυρία Παπαμιχαήλ πρόσωπο ήταν ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος, μάλιστα αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα της Μαλαισίας. Οπότε, γνωρίζουμε ότι το κέικ της κυρίας Πόπης, αν μη τι άλλο, του έφερε και γούρι.

Χαρακτηριστικό του υπέροχα ζεστού κλίματος που επικρατεί στο στούντιο της ΕΡΤ κατά την ώρα της περιγραφής ενός Γκραν Πρι είναι οι διάλογοι που διαμείφθηκαν στο τέλος του GP Μαλαισίας, ενόσω γινόταν η... κεϊκοκλασία και η κεϊκοκατανάλωση. Το μόνο κακό, δυστυχώς -και εδώ πραγματικά πρέπει να επιληφθεί η διοίκηση της ΕΡΤ για να κάνει κάτι αμέσως, υποθέτουμε κατά την μαζική και πάνδημη απαίτηση εκείνων που, εκόντες άκοντες, πληρώνουν τα τέλη υπέρ ΕΡΤ- είναι ότι ο τηλεθεατής έχει την ευτυχία μόνο να ακούει τους σχολιαστές της F1, χωρίς να τους βλέπει.

Εάν είχαμε εικόνα των τεσσάρων ανθρώπων, δηλαδή των τριών μονίμων περιγραφέων και του ενός φιλοξενουμένου (τέσσερα άτομα για  έναν αγώνα «κονσέρβα», μιας και το Μαλαισιανό Γκραν Πρι ήταν, άγνωστο γιατί, μαγνητοσκοπημένο), θα είχαμε ως θεατές το προνόμιο να θαυμάζουμε την εμφάνισή τους, τη στάση τους και, οπωσδήποτε, το πώς αποπειρώνται να κοροϊδέψουν την πείνα τους εν ώρα υπηρεσίας τρώγωντας ένα ταπεινό κέικ ύστερα από δυόμιση ολόκληρες ώρες συνεχούς εκπομπής.

- «Κι εγώ ήρθα με το μικρό μου κέικ σήμερα -το βλέπετε όλοι- γιατί έχει γενέθλια ο Φερστάπεν» ακούγεται να λέει η Πόπη Παπαμιχαήλ, προοικονομώντας τη δράση, καθώς αργότερα το γλυκό της θα καταναλωνόταν ζωντανά και παρουσία του πελάτου της ΕΡΤ, δηλαδή του τηλεθεατού.

- «Σε βρήκα τώρα που μασάς και δεν μπορείς να μιλήσεις» πειράζει λίγο παρακάτω στο βίντεο ο Νίκος Κορόβηλας συναδελφικά την κυρία Πόπη, και ενώ έχει τελειώσει η κούρσα. Εκείνη σπεύδει να επιβεβαιώσει, σε περίπτωση που υπήρχαν αμφιβολίες, ότι τρώει on air: «Τρώω κέικ γιατί έχει γενέθλια ο... -αν θέλετε παρ' τε κι εσείς- ο Φερστάπεν, με χαρά, χρόνια πολλά, μακάρι να βρεθούν κι άλλοι γρήγοροι οδηγοί σαν κι αυτόν» κ.λπ.

Καλή σας απόλαυση, αγαπητοί σχολιαστές της Φόρμουλα 1 στην κρατική TV, καλή όρεξη, αλλά να καταπίνετε πρώτα, μην βιάζεστε. Τα ψίχουλα των κέικ κάθονται στο λαιμό καμιά φορά, δεν είναι να αστειεύεσαι με τέτοια πράγματα. 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου