Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Απολογούνται, σήμερα, οι 7 για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη



Απολογούνται, σήμερα, και αναμένεται ως τις 10.00 να έχουν ήδη οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου οι επτά που έχουν ήδη συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι δύο φαίνεται να αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ωστόσο οι υπόλοιποι έχουν αποδειχθεί ... λαλίστατοι! 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Πρόκειται για τις σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα "παιδαριώδη στοιχεία", όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Η σημερινή διαδικασία αναμένεται μαραθώνια, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται στην υπόθεση, η οποία όχι μόνο δεν έχει κλείσει, αλλά, όπως όλα δείχνουν, θα "έρθουν" και νέες συλλήψεις.

Οι αστυνομικοί μιλούν για τέσσερα με πέντε συγκεκριμένα άτομα που μπαίνουν στο "κάδρο", εκ των οποίων τουλάχιστον τα τρία τοποθετούνται στον αρχικό πυρήνα, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και για την εμπλοκή άλλων, οι οποίοι φέρονται να είχαν περισσότερο βοηθητικό ρόλο.




Πηγή : cretalive.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου