Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Διασώθηκαν μετά από 5 μήνες στον ωκεανό



Μια απίστευτη περιπέτεια έμελλε να ζήσουν δύο γυναίκες από τη Χονολουλού όταν τον Μάιο αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι με το μικρό τους σκάφος από τη Χαβάη στην Ταϊτή.

Η Jennifer Appel και η Tasha Fuiaba ξεκίνησαν το ταξίδι τους θεωρώντας πως θα κατάφερναν να κινηθούν χρησιμοποιώντας μόνο τον αέρα και τα πανιά τους.

Ωστόσο, η μηχανή του σκάφους χάλασε, με αποτέλεσμα οι δύο γυναίκες να παρασυρθούν περίπου 1.500 χλμ νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας.

Δύο μήνες μετά την αναχώρησή τους και αφού διεπίστωναν πως δεν πλησίαζαν την Ταϊτή, άρχισαν να εκπέμπουν SOS, αλλά ί δεν βρίσκονταν αρκετά κοντά σε κανένα σκάφος ούτε σε παραθαλάσσιους σταθμούς και κανείς δεν λάμβανε το SOS.

Ευτυχώς στις 24 Οκτωβρίου, ένα αλιευτικό από την Ταϊβάν εντόπισε το σκάφος και επικοινώνησε με τις αμερικανικές αρχές στη νήσο Γκουάμ και τελικά έσωσε τις δύο γυναίκες.

Όπως ανέφεραν οι δύο γυναίκες, κατάφεραν να επιβιώσουν μαζί με τα δύο σκυλιά τους χάρη σε μια συσκευή για τον καθαρισμό του νερού και τα μεγάλα αποθέματα ξηράς τροφής που είχαν μαζί τους.


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου