Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ένας σπουδαίος σκύλος - στρατιώτης, φύλακας και μητέρα 43 σκύλων στρατιωτών!




Σήμερα 4 Οκτωβρίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων το onalert θυμάται και προβάλει ένα ξεχωριστό σκύλο - στρατιώτη που ο Στρατός Ξηράς πρόσφατα τίμησε για τις ιδιαίτερες υπηρεσίες του. Πρόκειται για τον θηλυκό Βελγικό Ποιμενικό (Mallinois), που αποφοίτησε με άριστα από το Σχολείο Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων. 



Η σκυλίτσα αυτή βραβεύθηκε για την προσφορά της στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικός στρατιωτικός σκύλος. Η τελετή αποφοίτησης από το Σχολείο Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων, πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ) τον Απρίλιο του 2017. 



Γεννήθηκε το 2009 και εντάχθηκε στη δύναμη των στρατιωτικών σκύλων του Γ΄ ΚΝΟ, ως σκύλος αναπαραγωγής. Η προσφορά του παραπάνω σκύλου στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικού, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού απέδωσε 43 επίλεκτους στρατιωτικούς σκύλους, με μεγάλο οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ΓΕΣ η σκυλίτσα αφού ολοκλήρωσε την αναπαραγωγική ζωή της, συνεκπαιδεύεται με το νέο συνοδό του, προκειμένου να συνεχίσει με νέα αποστολή ως φύλακας σε Μονάδα του Γ ' Σ'ωματος Στρατού.



Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου