Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εκφράζει μόνο το 11% και από την αντιπολίτευση μόνο το 21%



Χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση καταγράφει δημοσκόπηση της ProRata που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Από την έρευνα σημαντικό είναι ότι 9 στους 10 αισθάνονται θυμό, απογοήτευση και αγανάκτηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στην ελληνική κοινωνία κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως :
θυμός 36%,
φόβος 11%, 
απογοήτευση 43%

Καμπανάκι για την Νέα Δημοκρατία, είναι το γεγονός ότι μόλις το 21% των ερωτώμενων δηλώνει ικανοποιημένο από το αντιπολιτευτικό της έργο.

Ικανοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκφράζει μόνο το 11%, ενώ αντίστοιχα απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά της  ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση με ικανοποιημένο μόνο το 21%.

Αρκετά χαμηλότερα είναι τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ όσων ανήκουν στην αδιευκρίνιστη ψήφο, όπου το 4% δηλώνει ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και το 8% από την ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μόλις το 46% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ και, ομοίως, μόλις το 47% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογεί θετικά την ΝΔ.

Βαθμολογώντας οι ερωτώμενοι σε μία κλίμακα 0-10 τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε πέντε σημαντικούς τομείς, η βαθμολογία είναι λίγο πάνω από το μηδέν. 

Οι ερωτώμενοι βαθμολόγησαν κατά μέσο όρο με 2,19 την προσέλκυση επενδύσεων, με 2,15 την καταπολέμηση της ανεργίας, με 1,82 την παιδεία, με 2,08 την υγεία και  με 2,11τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου