Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ντόρα Μπακογιάννη στο MyPortal.gr (vid): Οι παπάδες συγχωρούν, εγώ δεν συγχωρώ



Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ και βουλευτής Α΄ Αθηνών, κ.Ντόρα Μπακογιάννη, μιλά στην web εκπομπή «30+3» του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά. 

Σε μία συνέντευξη διαφορετική από ό,τι συνηθίζει η χαρισματική Ελληνίδα πολιτικός, η οποία έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού, απαντάει σε όλα τα επίμαχα θέματα της επικαιρότητας, όπως πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αλλά και πότε θα βγούμε από την επιτροπεία. 

Ξεχωρίζει τις στιγμές που έμειναν ανεξίτηλες στη μνήμη της από την πορεία της στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς από το 1989 μέχρι σήμερα εκλέγεται σταθερά βουλευτής με τη ΝΔ. 

Δεν θα μπορούσε στη συζήτησή μας να μην σχολιαστεί η περίοδος ενασχόλησής της με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα που εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων, σπάζοντας μάλιστα ρεκόρ στα ποσοστά εκλογής. Κυρίως όμως η συζήτηση περιστρέφεται στην πραγματική ζωή της κ.Ντόρας Μπακογιάννη, τον ρατσισμό που γνώρισε ως γυναίκα και πολύ περισσότερο ως κόρη του ιστορικού πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Περιγράφει πως βίωσε η ίδια το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, με τη δολοφονία του συζύγου της, Παύλου Μπακογιάννη, από την 17 Νοέμβρη, αλλά και πως γίνεται ένας άλλος άνθρωπος όταν βρίσκεται με τα εγγόνια της, καθώς δεν εγκατέλειψε ποτέ το ρόλο της μητέρας και τώρα της γιαγιάς. Αναφέρεται στην απώλεια της δικής της μητέρας και στον πρόσφατο θάνατο του πατέρα της περιγράφοντας πως έχει αλλάξει η καθημερινότητά της. 

Μιλάει με περηφάνεια για την κόρη της Αλεξία και τον γιο της Κώστα, ενώ απαριθμεί τις ικανότητες του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και τις διαφορές τους. 

Σχολιάζει την υπόθεση Τραγάκη και το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας στα κόμματα, τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ειδικά στην εξωτερική πολιτική αλλά και πως μας αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι.



Πηγή: myportal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου