Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Liberation: Από "γουρούνια"... θύματα οι Έλληνες



Ως θύματα θεωρούνται σήμερα οι Έλληνες σημειώνει η εφημερίδα Liberation που με αφορμή τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί, στην εφημερίδα Corriere della Sierra, σύμφωνα με την οποία η διάσωση της Ελλάδας είναι ένα σκάνδαλο της Δημοκρατίας, κάνει λόγο για αλλαγή της στάσης των Ευρωπαίων με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Emannuel Macron.

"Διότι όταν αποφασίζουμε με τέτοιο τρόπο για την πορεία μίας χώρας, επιβάλλοντας αποφάσεις για περικοπές συντάξεων[...] αγγίζουμε τις θεμελιώσεις επιλογές της χώρας [...] σημείωσε ο Μοσκοβισί, όπως υπενθυμίζει η Liberation.

Η εφημερίδα αναφέρει πως πρόκειται για σοβαρή αποκάλυψη που προέρχεται από έναν αξιωματούχο που τον Ιούνιο του 2013, την παραμονή μίας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα, προειδοποιούσε τους Έλληνες ψηφοφόρους για τους κινδύνους της ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το αριστερό κόμμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν τήρησε όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, υπό την πίεση των δανειστών της Ελλάδας. Έκτοτε, οι μεταρρυθμίσεις αποφασίζονται στις Βρυξέλλες προτού ενταχθούν για ψήφιση στην Βουλή.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως τον Μάρτιο του 2010 ο Μοσκοβισί έκανε λόγο για μία "αμελή-χαλαρή χώρα”. Ωστόσο, πλέον, οι Έλληνες δεν ανήκουν στα PIGS, αλλά είναι αξιοσημείωτοι για τις θυσίες που έχουν κάνει. 

Κατά την εφημερίδα, η αλλαγή του κλίματος σχετίζεται με τις αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, σχετικά με τα κέρδη του Βερολίνου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, τα οποία τοποθετούνται σε 1,34 δισ. ευρώ. Τα δάνεια από το Πάρισι προς την Ελλάδα τής απέφεραν κέρδη 729 εκατ. ευρώ το διάστημα 2010-2014 σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.


Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου