Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Νεκρός ο βασιλιάς των fake news – Χάρη σ’ αυτόν εκλέχθηκε ο Τραμπ



Νεκρός στην ηλικία των 38 ετών βρέθηκε ο βασιλιάς των fake news, Paul Horner λίγο έξω από το Φοίνιξ της Αριζόνα.

Εκπρόσωπος του σερίφη της επαρχίας Μαρικόπα, δήλωσε ότι η αστυνομία εντόπισε τον Horner νεκρό στο κρεβάτι του στις 18 Σεπτεμβρίου.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή μάλιστα προέκυψε ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Άλλωστε ο Horner εδώ και χρόνια ήταν εθισμένος στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι μάλλον πήρε υπερβολική δόση φαρμάκων.

Ο Horner ήταν γνωστός για τις ψεύτικες ειδήσεις που έγραφε και διέδιδε μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα οι ειδήσεις αυτές γίνονταν viral μέσω του Facebook και εκατομμύρια κόσμου τις πίστευαν.

Ανάμεσα στις πιο γνωστές ψεύτικες ειδήσεις που διέρρευσε στο διαδίκτυο ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ομοφυλόφιλος και φανατικός μουσουλμάνος ή ότι διαδηλωτές πληρώνοντας εκατομμύρια δολάρια για να διαδηλώνουν εναντίον του Τραμπ.

Η φήμη του Horner εξαπλώθηκε ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, όταν ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με τη Hilary Clinton και τον Donald Trump έγιναν πολύ δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2016 μάλιστα σε συνέντευξή του στη Washington Post είπε ότι ο Trump θα εκλεγεί χάρη σ’ αυτόν, καθώς όπως τόνισε οι υποστηρικτές του δεν τσέκαραν ποτέ τις ειδήσεις του.

Ο αδελφός του δήλωσε πως ο Paul θεωρούσε ότι έκανε σάτιρα και εξήγησε ότι μπορούσε εύκολα να διακρίνει τις ψεύτικες ειδήσεις και την υποκρισία από πολύ μικρός με αποτέλεσμα πολύ νωρίς να εργαστεί ως συντάκτης clickbait ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του. 


Πηγή : star.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου