Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Όμηρος ο Τσίπρας του Καμμένου, Κουρουμπλή και κάθε βουλευτή που ξεφτιλίζει την πολιτική ζωή της χώρας


Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που να έχει ηθική φιλότιμο και να αισθάνεται ντροπή για τον Τσίπρα και τα στελέχη που καλύπτει.

Διαβάσαμε στο prorothema.gr και πήραμε πληροφορίες από το άρθρο Ο Τσίπρας καλύπτει μέχρι… τέλους Καμμένο και Κουρουμπλή.


«Με τον Καμμένο μέχρι τέλους» δηλώνει πως θα πάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέχοντάς του ασυλία και ανοχή για όλα, προκειμένου να μην υπάρξει ρήγμα στη συγκυβέρνηση. «Είστε πλέον έκθετοι ηθικά στα μάτια των πολιτών, δεν έχετε πολιτική αξιοπρέπεια. Προτιμάτε να τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας», διαμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Μαξίμου από το πρωί θέλησε να εξαφανίσει επικοινωνιακά από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος μέχρι τη στιγμή της ομιλίας του είχε μόνο επιλεκτικές ολιγόλεπτες παρουσίες.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε χθες στον πρωθυπουργό το σαφές μήνυμα: «αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο». Σημείωσε ότι «η υπόθεση Καμμένου δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχασε μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν ότι θέλουν να επανορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε στους θεσμούς απ’ αυτήν την υπόθεση των τηλεφωνικών επαφών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη». «Η στιγμή», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «που θα συναντηθείτε με την αλήθεια, όσο και εάν κρύβεστε, δεν θα αργήσει και η συνάντηση αυτή δεν θα είναι ευχάριστη».

Κάλεσε μάταια τους βουλευτές της πλειοψηφίας «να βάλουν μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες τις συνταγματικές προβλέψεις», αλλά, όπως είπε, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως «προτιμάτε την καρέκλα της εξουσίας από την προστασία του κύρους των θεσμών και της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας». Κατέδειξε τις παρεμβάσεις υπουργών στη Δικαιοσύνη και υπογράμμισε τον απροσχημάτιστο τρόπο που έδωσε ο πρωθυπουργός κυβερνητική θέση στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου «πριν καλά – καλά κατέβει από την έδρα της!».

«Θεωρείται φυσιολογικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «το να συνομιλεί ο υπουργός Αμυνας της χώρας επανειλημμένως με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών και να προσπαθεί να χειραγωγήσει μια δικαστική έρευνα για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες;». Και αναρωτήθηκε «ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος αυτού του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας;

Ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος έχει πει ευθέως ότι επιδίωξή του είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης και να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ». Και τόνισε: «ο κ. Καμμένος μάς είχε πει -με τη γνωστή ποιότητα του πολιτικού λόγου που τον χαρακτηρίζει- αν έχουμε τα άντερα, να κάνουμε αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή ή πρόταση μομφής. Σήμερα του επιστρέφουμε την πρόκληση!».

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να προσέλθει εκ του ασφαλώς στη Βουλή αργά το βράδυ, αποφεύγοντας έτσι να διασταυρωθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, γνωρίζοντας προφανώς τις υπόλοιπες προγραμματισμένες υποχρεώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να στηρίξει τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή μιλώντας για fake news συγκροτημάτων και αντιπολίτευση από τη ΝΔ που είναι «ανάξια της ιστορίας της παράταξης». «Συνεχίστε έτσι», είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως «αυτή η αντιπολίτευση που ασκείτε μας βοηθάει. Εσείς εκτίθεστε… Δεν μου καίγεται καρφί για τις επιθέσεις αυτού του τύπου. Τρεις φορές κερδίσαμε τις εκλογές έχοντας απέναντί μας την πλειοψηφία του Τύπου, τώρα νομίζετε ότι θα φοβηθούμε;».

Το στρατηγικό επικοινωνιακό αφήγημα στο οποίο επένδυσε ο πρωθυπουργός όμως δεν άντεξε για πολύ, αφού αμέσως μετά ο κ. Καμμένος με όσα είπε και τα προσωπικά μέτωπα που άνοιξε τα γκρέμισε όλα…



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου