Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Παναγούλης προς Τόσκα: "Είστε ανίκανος και ανεύθυνος"


Αντιπαράθεση με βαριές εκφράσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη όταν για μια ακόμη φορά ο κ. Παναγούλης κατηγόρησε τον κ. Τόσκα για χουντικό, με τον υπουργό να απαντά πως δεν έχει ξανακούσει τέτοιο ντελίριο συκοφαντίας. Μάλιστα ο κ. Παναγούλης κατέθεσε στην Βουλή φωτογραφία που, όπως είπε, δείχνει τον πατέρα του υπουργού σε γιορτές της χούντας.

Ο υπουργός ζήτησε να δει την φωτογραφία και είπε ότι ο πατέρας του εργάζονταν στο εργοστάσιο της αεροπορίας και στη φωτογραφία φαίνεται σε μια εκδήλωση που έγινε εκεί.

"Πώς μπήκατε κύριε υπουργέ στην Ευελπίδων το '71; Τότε ούτε νερουλάς δεν γινόσουν χωρίς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων" είπε ο κ. Παναγούλης. Και κάλεσε τον υπουργό να αποσύρει από το βιογραφικό του ότι είναι αντιστασιακός, λέγοντας ότι προσβάλλει τους πραγματικούς αντιστασιακούς, τον Μουστακλή, τον Μήλιο, που έδωσαν την ζωή τους "για να καμαρώνετε εσείς σήμερα σαν υπουργός".

Και συνεχίζοντας το σφυροκόπημα ο κ. Παναγούλης είπε: "Από το ’67 έως το ’74 σερνόμουν στα δικαστήρια και τις φυλακές, δεν σας συνάντησα πουθενά κύριε Τόσκα. Τι είσαστε; Τροτσκιστής και κάνατε εισοδισμό; Το βράδυ που έκανε το πραξικόπημα ο Ιωαννίδης που πήγατε κύριε υπουργέ; Μήπως στον Λυκαβηττό να φυλάξετε τις επικοινωνίες; Είστε πλαστογράφος της ιστορίας της Αντίστασης, είσαστε ανίκανος κι ανεύθυνος. Αν σας αναθέσουν να φυλάξετε μια άδεια αποθήκη θα σας κλέψουν την πόρτα".

Απαντώντας στις επικρίσεις ο Νίκος Τόσκας παρέπεμψε στον Μανώλη Γλέζο για τα περί αντίστασης. "Ο Μανώλης Γλέζος μου είπε να ρωτήσετε αυτόν" είπε λακωνικά.

Σε ότι αφορά την επίκαιρη ερώτηση Παναγούλη σχετικά με τους φακέλους μελών της οικογένειάς του που δεν του παραδίδουν οι υπηρεσίες ο κ. Τόσκας είπε ότι το ’89 διακομματικά συμφωνήθηκε επί Κεφαλογιάννη να καούν 17 εκατομμύρια φάκελοι κοινωνικών φρονημάτων και όντως έτσι έγινε στην Χαλυβουργική.

Τότε αποφάσισαν να κρατήσουν 2.110 φακέλους που αφορούσαν Εμφύλιο, δίκη των Αεροπόρων, δίκη Δικτατορία, ενώ αποφασίστηκε να ανοιχτούν το 2029.

"Δεν φτάνει λοιπόν που τους δίνω πιο γρήγορα τα ακούω κι από πάνω" είπε ο υπουργός υποστηρίζοντας πως το υλικό που αφορά την οικογένεια Παναγούλη και έχει διασωθεί, έχει παραδοθεί.

Ο κ. Παναγούλης έκανε ειδική αναφορά στον αδελφό του Γιώργο ο οποίος αγνοείτε και άφησε υπαινιγμούς ότι υπάρχουν συνομιλίες του Δικτάτορα Παπαδόπουλου με τον τότε Πρωθυπουργό του Ισραήλ. "Ποιόν θέλετε να προστατέψετε κύριε υπουργέ;" ρώτησε.

Ο υπουργός απάντησε ότι απευθύνθηκε και στην ΕΥΠ και του είπαν πως δεν έχουν κάτι σχετικό στο ιστορικό τους αρχείο. "Οσο για τους φακέλους που λείπουν γιατί κύριε Παναγούλη δεν ρωτήσατε ούτε το ’84 που ήσασταν και υπουργός Εσωτερικών ούτε το ’89 ζητήσατε πρόσβαση; Δεν υπάρχει τίποτα άλλο".



Μαρία Νταλιάνη
Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου