Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία Ρομά διακίνησης ηρωίνης



Πολυμελής συμμορία Ελλήνων και Αλβανών Ρομά που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωϊνης σε όλη την Ελλάδα, εξαρθρώθηκε από  την αστυνομία, μετά από πολύμηνες έρευνες.  

Η συμμορία έφερνε καθαρή ηρωίνη από την Τουρκία, τη νόθευε και την προωθούσε σε "βαποράκια", αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Σε πρόχειρα εργαστήρια που είχαν στηθεί σε παραπήγματα στον στον καταυλισμό Ρομά της Νέας Ζωής Ασπροπύργου, οι αστυνομικοί  βρήκαν 23 κιλά ηρωίνη συσκευασμένη, έτοιμη προς διανομή στις πιάτσες των τοξικομανών.



Αρχηγός της συμμορίας ήταν 45χρονος Αλβανός Ρομά και υπαρχηγός  27χρονος ομόφυλος συμπατριώτης του, που ήταν γνωστός ως Μαραντόνα. Στην ιεραρχία της σπείρας ακολουθούσαν μια 39χρονη Αλβανή και δυο Έλληνεςηλικίας 41 και 19 ετών. 

Οι συλληφθέντες που διέμεναν σε παραπήγματα στον Ασπρόπυργο, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης - επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ τις ναρκωτικές ουσίες αποθήκευαν σε , σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες. 

Έπειτα, οι ναρκωτικές ουσίες διακινούνταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για παράδειγμα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα.



Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πάνω από (23) κιλά ηρωίνη, σε (49) συσκευασίες του μισού κιλού,
(38,8) γραμμάρια κάνναβης, σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση,
(16,5) κιλά νοθευτική ουσία,
(2) νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ»,
κυνηγετική καραμπίνα,
ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο,
το χρηματικό ποσό των (525) ευρώ,
(2) ασύρματοι ενδοεπικοινωνίας,
(8) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
(2) φτυάρια, τσάπα και ηλεκτρικός αναδευτήρας (μπλέντερ).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου