Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μυαλό δεν έχει ο Κοντονής να ξεχωρίσει τον ανήλικο από τον ενήλικο; Τόσο ανεύθυνος;



Θα μελετηθεί είπε ανεύθυνα ο κ. Κοντονής, ενδεχόμενη μείωση του ορίου ηλικίας (από τα 17 έτη στα 15) για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 15 ή στα 16, το όριο ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, δεσμευόμενος ότι, εφόσον υπάρξει διακομματική συναίνεση, θα προχωρήσει στην βελτιωτική αλλαγή μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναρωτιόμαστε εάν μπορεί αν ξεχωρίσει ο υπουργός ποιος είναι ανήλικος και ποιος ενήλικος; Είναι τραγικά ανεύθυνο αυτό που είπε γιατί ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία, γιατί για παιδί πρόκειται εκτός και εάν είσαι τσιγγάνος, το ανήλικο παιδί σε αυτή την ηλικία δεν είναι ώριμο και δεν έχει εμπειρίες για να αποφασίσει!

Η μείωση του ορίου ηλικίας στο δικαίωμα νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ήταν ένα από τα θέματα που είχαν τεθεί νωρίτερα, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, από φορείς που είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του σχετικού νομοσχεδίου είπε ο κ. Κοντονής που καλό θα είναι να μην είναι τόσο ανεύθυνος όπως και όποιος άλλος θέλει να περάσει η μείωση του ορίου ηλικίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου