Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση δεν ακούει και δεν μαθαίνει. Απλώς ζημιώνει.



Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης, και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, για το θέμα που δημιουργήθηκε με τους συμβασιούχους στους δήμους, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Τον περασμένο Ιούλιο, εξαιτίας της ανεύθυνης στάσης και των αντισυνταγματικών επιλογών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι περισσότεροι Δήμοι στη χώρα και οι πολίτες τους έζησαν μια δραματική κατάσταση.

Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως μη νόμιμη την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους βρέθηκαν απλήρωτοι, υπήρξαν αντιδράσεις, οι δρόμοι γέμισαν σκουπίδια, η δημόσια υγεία κινδύνευσε.

Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως επισημάνει ότι οι επιλογές της Κυβέρνησης θα προκαλέσουν νομικές επιπλοκές. Δεν εισακουστήκαμε, αλλά η κριτική μας επιβεβαιώθηκε.

Όταν η Κυβέρνηση επιχείρησε να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη της με νέα λάθη, νομοθετώντας και πάλι σε αντισυνταγματική κατεύθυνση, επισημάναμε τους νέους κινδύνους και είπαμε ότι το πρόβλημα, όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά σε λίγους μήνες θα το βρουν πάλι μπροστά τους. Προτείναμε, μάλιστα, συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες φυσικά η Κυβέρνηση δεν άκουσε.

Οι πρώτοι έλεγχοι των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τους οποίους απορρίπτεται εκ νέου η πληρωμή των συμβασιούχων, επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, τα όσα λέγαμε.

Αυτή η Κυβέρνηση ούτε ακούει, ούτε μαθαίνει. Ούτε καν από τα λάθη της. Μόνο ζημιώνει. Τη χώρα, τους πολίτες, τους θεσμούς».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου