Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Ομαδικά πυρά για το άρθρο Τσίπρα που «ταυτίζεται» με τον Α. Παπανδρέου



Στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας αποτιμά την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, του ιδρυτή του και δείχνει να επιχειρεί και τη δική του... δικαίωση.

Θύελλα  αντιδράσεων ξεσήκωσε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα, με το οποίο επιχειρεί να «οικειοποιηθεί» με τον Ανδρέα Παπανδρέου, εξ αφορμής της 3η Σεπτεμβρίου ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. 

Στο άρθρο αποτιμά την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, του ιδρυτή του και δείχνει να επιχειρεί και τη δική του... δικαίωση. Συγκεκριμένα γράφει:

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του «κατεστημένου» της εποχής, όπως ο ίδιος το ονόμασε, ως «λαϊκιστής», «λαοπλάνος», «ψεύτης», «επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες». Αλλά η βασική και κυρίαρχη αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί, όσες αντιρρήσεις κι αν έχει κανείς για τη μετέπειτα πορεία του, είναι μία: διέθετε ένα πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε."

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η κ. Γεννηματά στον πρωθυπουργό για το άρθρο που έγραψε για τον Α. Παπανδρέου. "Ύβρις, η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως νέος Ανδρέας".

"Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, δεν είναι απλά αλαζονική και κωμική, είναι Ύβρις", τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σημειώνοντας ότι ο πανικός του κ. Τσίπρα μπροστά στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς τον οδηγεί στο να εκτίθεται περισσότερο. «Την λαϊκή καταδίκη όμως δεν θα την γλυτώσει», σημειώνει.

Προσπάθεια προσέλκυσης λέει ο Φλαμπουράρης

Η οξύτατη αντίδραση της κ. Γεννηματά «κρύβει» το πολιτικό «άγχος» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης αρνήθηκε ότι με το σημερινό άρθρο του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ταυτιστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου - ο οποίος ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974. Υποστήριξε ότι στόχος του κ. Τσίπρα είναι απλώς να προσελκύσει όλο τον κόσμο που «συμφωνεί ή περίπου συμφωνεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας προσέθεσε ότι κανείς δεν είχε κατηγορήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου για «λαθρεμπόριο» του Συντάγματος, όταν επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου – επέτειο του κινήματος κατά του βασιλιά Όθωνα – για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ενοχλήθηκαν αναρωτιέται ο π. Κουρουμπλής

«Γιατί ενοχλεί το άρθρο του πρωθυπουργού;» διερωτήθηκε στο σταθμό μας ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, που παλαιότερα ήταν βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Επέκρινε τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι ήταν λάθος η παρέμβαση της στο άρθρο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ Κουρουμπλή, «αν ήταν ο Ανδρέας η Ελλάδα δεν θα είχε μπει σε αυτή την περιπέτεια».

Ο Τσίπρας έκανε μαθήματα να μοιάζει με τον Παπανδρέου

Ο Αλέξης Τσίπρας καπηλεύεται τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί τον έχει πιάσει η αγωνία και έχει χάσει τον ύπνο του από τις κινήσεις που γίνονται στην κεντροαριστερά, είπε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολίασε δε ότι  ο πρωθυπουργός έχει κάνει μέχρι και μαθήματα φωνητικής για να μοιάζει στον Ανδρέα Παπανδρέου 

«Το ξέρω γιατί έχω κάνει μαθήματα ρητορικής» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει πρόβες τους λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κατά την εκτίμησή του, τέλος, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού δείχνει ότι τον έχουν ανησυχήσει οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά.Και αυτό είναι καλό για την πατρίδα» κατέληξε.

Κουμουτσάκος: αντιποίηση προσωπικότητας

«Το άρθρο του κ.Τσίπρα συνιστά προσπάθεια αντιποίησης προσωπικότητας και ιδεολογίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «"Αντιποιούμαι": Οικειοποιούμαι κάτι που δεν μου ανήκει», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου