Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας : Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες - Δεν είναι ευχάριστο αυτό που βλέπουμε ότι συμβαίνει στη χώρα, αν και υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής



Δεν καταδίκασε ο Αλέξης Τσίπρας το καθεστώς Μαδούρο και τα εγκλήματα που διαπράττει καθημερινά κατά του λαού του και της δημοκρατίας.

Για την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στην Βενεζουέλα ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός από τον δημοσιογράφο του «Ελεύθερου Τύπου» Άγγελο Αγγελίδη στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ.

Απέφυγε να καταδικάσει και κάλυψε πλήρως τον δικτάτορα Νικόλας Μαδούρο λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και κρίνεται για τις αποφάσεις της.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι « μας προβληματίζει το γεγονός της έντονης κοινωνικής αντιπαράθεσης στη Βενεζουέλα. Μας προβληματίζει το γεγονός που υπάρχει στην Βενεζουέλα. Είναι στα πρόθυρα του εμφύλιου σπαραγμού.Η κυβέρνηση Μαδούρο έχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες και κρίνεται για τις αποφάσεις της. Αυτό που έχω ζητήσει και από τον Υπουργό Εξωτερικών είναι – και θα το κάναμε σε κάθε περίπτωση- να γίνει προσπάθεια διπλωματικής επίλυσης της κρίσης. Δεν είναι ευχάριστο αυτό που βλέπουμε ότι συμβαίνει στη χώρα, αν και υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής.Ο ρόλος της Ευρώπης δεν είναι η επιβολή κυρώσεων αλλά η ανάληψη δράσης που θα συμβάλει στην εξομάλυνση. Θα ήταν μία θέση και στάση αρχής είτε αφορούσε μία χώρα τόσο μακριά από μας είτε μία χώρα στη γειτονιά μας» 

Όλα καλά με την δημοκρατία στην Βενεζουέλα όπως και με την οικονομία στην Ελλάδα μας είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου