Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο οπισθοδρομικός Σπίρτζης του ΣΥΡΙΖΑ βάζει μπλόκο στις ηλεκτρονικές εφαρμογές για Ταξί



Οι πιστωτές ζητούν άνοιγμα των επαγγελμάτων και η κυβέρνηση με τον  υπουργό μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη οπισθοδρομεί προχωρώντας εκ νέου στο κλείσιμο της αγοράς ταξί στην Ελλάδα.

Ο απίστευτος Σπίρτζης που δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τραγικά πράγματα, με νομοθετικές διατάξεις καταργεί τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές μέσω των οποίων σημαντικό μέρος του επιβατικού κοινού επιλέγει σήμερα ταξί για τις καθημερινές μετακινήσεις του.

Επίσης, επιχειρείται η κατάργηση της υπηρεσίας της μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Οι εταιρείες που έχουν ήδη αναπτύξει και λειτουργούν εφαρμογές, με το νομοσχέδιο του Σπίρτζη θα πρέπει να μετατραπούν σε ολοκληρωμένες επιχειρήσεις παροχής μεταφορικού έργου, ενώ σήμερα λειτουργούν μόνο ως διαμεσολαβητές. Το νομοσχέδιο δηλαδή καταργεί και προηγούμενες διατάξεις που απελευθέρωναν την αγορά ταξί και επέτρεπαν την εκμίσθωση ΙΧ με οδηγό από τουριστικά γραφεία.

Ο ιδρυτής της επιτυχημένης εφαρμογής Taxibeat Νίκος Δρανδάκης είπε : «Πρόκειται για ευθεία επίθεση στο μοντέλο που φτιάξαμε, του οποίου την κατάργηση φαίνεται ότι επιδιώκει η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία. Αγνοούμε ποιο είναι το πρόβλημα που λύνει», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγών στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου