Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ν.Δ: Κίνδυνος οικολογικής καταστροφής στις ακτές της Σαλαμίνας. Κατώτερο των περιστάσεων το Υπουργείο Ναυτιλίας



Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης,  ο Αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης, καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκαν σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, την Σαλαμίνα για να διαπιστώσουν τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφτήκαμε την περιοχή του ναυαγίου, ώστε να ενημερωθούμε για τα αίτια του ατυχήματος, την έκταση της οικολογικής καταστροφής, αλλά και για τη διαδικασία απορρύπανσης της ευρύτερης περιοχής της Σαλαμίνας. 

Φαίνεται, δια γυμνού οφθαλμού, ότι η πετρελαιοκηλίδα στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Σαλαμίνα είναι τεράστια και - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών - υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υποστεί σημαντική βλάβη η χλωρίδα της περιοχής. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας για την έγκαιρη απορρύπανση των ακτών της Σαλαμίνας, ο κίνδυνος να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τεράστια οικολογική καταστροφή είναι υπαρκτός. 

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων, αφού αντέδρασε πολύ καθυστερημένα, αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον περιορισμό και τον έλεγχο του μαζούτ που διέρρευσε από το δεξαμενόπλοιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. 

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα ανακλαστικά του Υπουργείου Ναυτιλίας δεν λειτουργούν και η ηγεσία του δεν δύναται να αντιμετωπίσει μια οικολογική κρίση, που εκτυλίσσεται λίγα χιλιόμετρα παρακάτω από την έδρα του.   

Κατανοώντας την αναστάτωση και την αγωνία των κατοίκων της Σαλαμίνας για τις πιθανές επιπτώσεις του ναυαγίου, απευθύνουμε έκκληση στον Υπουργό κ. Κουρουμπλή να αφήσει τα λόγια και τα αφηγήματα και να προβεί σε απτές πράξεις, που θα επαναφέρουν τη θαλάσσια περιοχή που έχει ρυπανθεί στην πρότερη κατάστασή της. 

Τέλος, ευελπιστούμε να διερευνηθούν διεξοδικά τα αίτια του ναυαγίου, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και, αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν στους υπεύθυνους». 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου