Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη



Κρίθηκε ένοχος για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος στη διάρκεια ομιλίας του

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος.

Η κατηγορία αφορά ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, το 2015 , η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του, ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της επίμαχης ομιλίας προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα.

«Ο μόνος δρόμος είναι ο νόμιμος δρόμος» είπε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε το Σύνταγμα της Ελλάδας. Τους ισχυρισμούς του Ηλία Κασιδιάρη στήριξε, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης, και ένας κάτοικος της περιοχής του Ασπρόπυργου ο οποίος όπως είπε στο δικαστήριο αυτό που του έμεινε από την ομιλία Κασιδιάρη ήταν «η προτροπή του να προσέχουν λόγω της εγκληματικότητας».

Ο εισαγγελέας της έδρας ,στην αγόρευση του, ζήτησε την ενοχή Κασιδιάρη υποστηρίζοντας πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας».


Πηγή : news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου