Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Δεν φρόντισαν να ενισχύσουν τα πυροσβεστικά μέσα και μετά από δύο μέρες κάνουν δήθεν συσκέψεις



Μαυρισμένοι, από τις διακοπές τους και στεναχωρημένοι που τις διέκοψαν βίαια εμφανίστηκαν, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κάνοντας δήθεν ότι συσκέπτονται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.



Έχουν διαλύσει τα πάντα στο κράτος και το να έχεις "γυμνή" την πυροσβεστική και τα πυροσβεστικά μέσα είναι έγκλημα μέσα στο καλοκαίρι.

Είναι εκατοντάδες οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από κατοίκους και τοπικούς φορείς των περιοχών ανά την επικράτεια, που έχουν παραδοθεί στις φλόγες, για την ολιγωρία και την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά στην χαοτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι φωτιές.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων και των δημοτικών αρχών μεταφέρουν εικόνα χάους, ολιγωρίας και πλήρους ανυπαρξίας συνεννόησης.

Για να καλύψουν την ανικανότητα τους φρόντισαν με μπροστάρηδες τον Τόσκα και τον Κοντονή και χωρίς να ντρέπονται να διαρρεύσουν σενάρια συνωμοσίας για δήθεν κέντρα που βάζουν φωτιές.

Από την άλλη άφαντος ο πρωθυπουργός Τσίπρας κάνει τις διακοπές του και εκφράζει την συμπαράσταση του στους πληγέντες μέσα από το twitter που κάποια "μορφωμένη" στελεχάρα θα χειρίζεται μέσα από το Μαξίμου.



Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας : 

«Ολόκληρες περιοχές της χώρας έχουν γεμίσει με στάχτες και αποκαΐδια. 

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. 

Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας. 

Αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται. 

Οτιδήποτε άλλο δεν είναι παρά μια νέα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο την απόκρυψη των πραγματικών υπαιτίων. 

Ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα.  

Δηλαδή ας συντονίσουν έστω και τώρα τους φορείς που εμπλέκονται στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών».

Απατώντας και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας στα σενάρια συνωμοσίας έκανε την παρακάτω δήλωση ;

«Μετά τον αρμόδιο, κατ' ευφημισμόν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής καταγγέλλει με δηλώσεις του οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης στη χώρα.

Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές.

Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην Κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους.

Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας.

Αποτελεί πράξη μικρότητας, την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου