Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Ο «δημοκράτης» Μαδούρο βάζει «λουκέτο» σε δεκάδες ΜΜΕ στην Βενεζουέλα



Συνολικά 49 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας το 2017, κατήγγειλε χθες Σάββατο η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον της απόφασης να διακοπεί η μετάδοση του σήματος δύο γνωστών τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών.

«Έχουμε καταγράψει το κλείσιμο 49 μέσων, στην πλειονότητά τους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και συνδρομητικών τηλεοπτικών σταθμών όπως ο RCN και ο Caracol», δήλωσε ο Μάρκο Ρουίς, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου Εργαζομένων στον Τύπο (SNTP).

Μια ομάδα δημοσιογράφων διαδήλωσε χθες εναντίον της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (Conatel) να κοπεί το σήμα δύο γνωστών ραδιοφωνικών σταθμών του Καράκας, του 92,9 FM και του Magica 91.1 FM, οι οποίοι εξέπεμπαν επί σχεδόν τριάντα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Μάρκο Ρουίς, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο ασκεί «μια συστηματική πολιτική περικύκλωσης και ασφυξίας εναντίον όλων των χώρων που επιτρέπουν ακόμη την ελεύθερη έκφραση, την άσκηση κριτικής και τη διαφωνία».

«Έχουμε φθάσει σε πολύ προχωρημένη φάση όσον αφορά την προσπάθεια ελέγχου της γνώμης», κατήγγειλε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Συλλόγου των Δημοσιογράφων (CNP), ο Ντελβάγιε Κανελόν.

Την Τετάρτη, η Conatel διέταξε να διακοπεί η μετάδοση του σήματος των συνδρομητικών τηλεοπτικών δικτύων RCN και Caracol. Τον Φεβρουάριο, είχε δοθεί εντολή να διακοπεί το σήμα του ισπανόφωνου CNN, που ο πρόεδρος Μαδούρο κατηγόρησε ότι επιδιδόταν σε «πολεμική προπαγάνδα». Τον Απρίλιο, στο στόχαστρο είχαν βρεθεί τα δίκτυα El Tiempo της Κολομβίας και Todo Noticias της Αργεντινής.



Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου