Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Γαλλία: Επίθεση σε στρατιωτική περίπολο



Εξι στρατιωτικοί, μέλη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης «Σκοπός», τραυματίσθηκαν χθες νωρίς το πρωί στο προάστιο του Παρισιού Λεβαλουά-Περέ, μετά την επίθεση που δέχθηκαν από οδηγό αυτοκινήτου.

Ο δράστης, που εγκατέλειψε το σημείο της επίθεσης, συνελήφθη στις δύο το μεσημέρι σε αυτοκινητόδρομο βόρεια της πρωτεύουσας.

Περίπολος της αστυνομίας εντόπισε το ύποπτο όχημα, καθώς αυτό κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Καλαί και έθεσε υπό κράτηση τον οδηγό. Κατά τη διάρκεια της σύντομης επιχείρησης σύλληψης του δράστη, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πόδι.

«Ο συλληφθείς, γεννημένος το 1980, θεωρείται ο δράστης της επίθεσης στο Λεβαλουά-Περέ, καθώς βρισκόταν στο εσωτερικό του οχήματος και προσπάθησε να τραπεί σε φυγή», ανέφερε δικαστική πηγή.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ ανέφερε μιλώντας ενώπιον κοινού στο νοσοκομείο Μπεζέν, όπου νοσηλεύονται τρεις από τους στρατιωτικούς: «Ενα αυτοκίνητο πλησίασε τη στρατιωτική περίπολο. Κινείτο αργά και πλησίασε τους στρατιωτικούς σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων. Φθάνοντας στο ύψος τους, επιτάχυνε ξαφνικά, για να μπορέσει να τους χτυπήσει. Γνωρίζουμε ότι επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια και όχι για ατύχημα», είπε ο κ. Κολόμπ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο από κοινού με την υπουργό Αμυνας Φλοράνς Παρλί, είπε: «Το σύνολο των μέτρων ασφαλείας είναι πολύ σημαντικό και αφορά την αστυνομία του Παρισιού, τη χωροφυλακή και την τοπική δημοτική αστυνομία. Οι στρατιώτες μάρτυρες του περιστατικού είπαν ότι όλα έδειχναν ότι ο δράστης ενήργησε μόνος».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για την έκτη επίθεση με στόχο στρατιωτικούς της επιχείρησης «Σκοπός», μετά τον Ιανουάριο του 2015, γεγονός που αποδεικνύει ότι η τρομοκρατική απειλή παραμένει υπαρκτή.

Το χθεσινό περιστατικό σημειώθηκε σε πεζόδρομο, μπροστά σε συγκρότημα εργατικών κατοικιών του Κρετέγ. Σύμφωνα με περιοίκους, το όχημα, μάρκας BMW, βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά σε χώρο που χρησιμοποιούν οι στρατιώτες της επιχείρησης «Σκοπός». Την ώρα που η περίπολος βγήκε από το γραφείο, το όχημα επιτάχυνε ξαφνικά, χτυπώντας τους στρατιώτες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου