Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Τραμπ: Ο Μαδούρο προσωπικά υπεύθυνος για την υγεία των ηγετών της αντιπολίτευσης



Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο «προσωπικά υπεύθυνο» για την υγεία και ασφάλεια των δύο ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης που έθεσε υπό κράτηση χθες η κυβέρνησή του.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο αργά χθες (ώρα ανατολικών ΗΠΑ), ο Τραμπ είπε πως ο Λεοπόλντο Λόπεζ και ο Αντόνιο Λεντέζμα είναι πολιτικοί κρατούμενοι που έχουν τεθεί υπό παράνομη κράτηση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν τον Μαδούρο - ο οποίος δήλωσε δημόσια λίγες ώρες πριν ότι θα κινηθεί εναντίον της αντιπολίτευσης - προσωπικά υπεύθυνο για την υγεία και ασφάλεια των κκ. Λόπεζ, Λεντέσμα, και όποιων άλλων έχουν συλληφθεί», είπε ο Τραμπ.

Λίγες ώρες μετά την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης, που ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο τον Νικολάς Μαδούρο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε ζητήσει την άρση της βουλευτικής ασυλίας των αντιπάλων του. Κάτι που σύμφωνα με το Reuters τελικά κατάφερε, με τους Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα να συλλαμβάνονται τα ξημερώματα χθες (ώρα Ελλάδας).

Μάλιστα, η σύζυγος του Λόπεζ, Λίλιαν Τιντόρι, ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter την ώρα της σύλληψης, το οποίο συνόδευσε με το εξής μήνυμα: «Μόλις πήραν τον Λόπες από το σπίτι. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος, αν του συμβεί οτιδήποτε».


Ο Λόπεζ , ο οποίος βρισκόταν σε κατ΄οίκον κράτηση από την έξοδό του από την φυλακή στις 8 Ιουλίου έπειτα από κράτηση 3 ετών και 5 μηνών, και ο Λεντέσμα, επίσης περιορισμένος στο σπίτι του από τον Απρίλιο 2015, είναι οι δύο εμβληματικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης. Την περασμένη εβδομάδα είχαν καλέσει τους πολίτες της Βενεζουέλας να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης που ζήτησε ο Μαδούρο.

Ο Λεοπόλντο Λόπεζ είχε καταδικασθεί το 2014 σε φυλάκιση 14 ετών για τον ρόλο του στο κύμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι. Ο Αντόνιο Λεντέσμα , δήμαρχος του Καράκας, κατηγορήθηκε για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.



Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου