Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αλτσχάιμερ Γαβρόγλου : «Εγώ δεν μίλησα ποτέ για κατάργηση των πανελλαδικών»



Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, ίσως θα πρέπει να κάνει εξετάσεις γιατί σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» λέει ότι δεν μίλησε ποτέ για κατάργηση των Πανελλαδικών αλλά για κατάργηση των εξετάσεων έτσι όπως αυτές έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών. 

«Δεν μπορεί να άλλωστε να υπάρξει εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς εξετάσεις. Με τον τρόπο όμως που έχουν εξελιχθεί οι Πανελλαδικές αποτελούν μέρος του προβλήματος», λέει ο υπουργός προσπαθώντας να ανασκευάσει τα περί κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε επίσης ότι το υπάρχον σύστημα έχει καταστρέψει τη Γ’ Λυκείου. «Παιδιά δεκαέξι και δεκαεφτά ετών ξυπνάνε μέσα στο άγχος, σέρνονται στο σχολείο, ύστερα τρέχουν στα φροντιστήρια, δεν έχουν χρόνο να κάνουν τίποτε και ακόμη και τα Σαββατοκύριακά τους είναι κλεισμένα με μαθήματα και δραστηριότητες. Δεν είναι σωστό να τους επιβάλλουμε έναν τέτοιο τρόπο ζωής».

Δικαιολόγησε και τις διπλές εξετάσεις λέγοντας : «Το διαγώνισμα του 1ου τετραμήνου, τον Ιανουάριο, έχει ως βασικό στόχο να αποδραματοποιήσει τις τελικές εξετάσεις του Ιουνίου και να μειώσει το άγχος που προκαλεί η ιδέα ότι τα πάντα κρίνονται από μια τρίωρη εξέταση».

Στην ερώτηση εάν οι διπλές εξετάσεις θα ενισχύσουν περαιτέρω την παραπαιδεία ο κ. Γαβρόγλου είπε :«η απομάκρυνση από την παραπαιδεία είναι ζήτημα που αφορά την ίδια την κοινωνία. Θέλουμε να εμπιστευτούμε το δημόσιο σχολείο ή να το πετάξουμε στον Καιάδα;».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου