Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ασυνείδητος οδηγός άμαξας άφησε το άλογο του να καταρρεύσει από την δίψα



Κάποια στιγμή θα πρέπει να συσταθεί ειδική υπηρεσία που θα ελέγχει σε τακτά διαστήματα και όχι σπάνια τον τρόπο που συντηρούν οι ιδιοκτήτες τα άλογα άμαξας και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι υγείας των αλόγων.

Όπως διαβάζουμε στο zarpanews.gr το περαστικό ασυνειδησίας οδηγού άμαξας που άφησε το άλογο του να καταρρεύσει από δίψα εξόργισε τουρίστες και κατοίκους των Χανίων. 

Πανικός επικράτησε στο Ενετικό Λιμάνι όταν άλογο που έσερνε άμαξα, κατέρρευσε την ώρα που έκανε βόλτα, αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και περαστικών. 



Το ζώο χρειάστηκε έναν είναι δυνατόν ένα κουβά νερό και αρκετές προσπάθειες για να συνέλθει, ενώ σοκαρισμένοι Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες αποδοκίμασαν έντονα τον οδηγό για τις συνθήκες διαβίωσης του αλόγου. 

«Καθόμασταν σε διπλανή καφετέρια όταν ξαφνικά ακούσαμε έναν πολύ δυνατό κρότο. Ήταν τόσο μεγάλο το μπαμ που νομίζαμε ότι είχε πέσει κάποιο κτήριο» περιγράφει η κα Μάρω που ήταν μπροστά στο περιστατικό. «Αμέσως μετά επικράτησε πανζουρλισμός. Οι τουρίστες άρχισαν να φωνάζουν ‘Ντροπή σας! Εξοντώνετε τα ζώα!’. Έπειτα κάποιοι μας απομάκρυναν, δεν μας άφησαν ούτε να πλησιάσουμε ούτε να βγάλουμε φωτογραφίες» περιγράφει. «Φαίνεται πως δεν του είχαν δώσει νερό για ώρες γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί με τίποτα. Προσπαθούσαν να το σηκώσουν όμως ξανάπεφτε. Έπειτα το έλυσαν, του έδωσαν και ήπιε έναν κουβά νερό και μετά συνήλθε» προσθέτει. 

Το θέμα είναι εάν θα υποστεί κυρώσεις ο οδηγός της άμαξας και εάν θα υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας να ελέγξει την υγεία του συγκεκριμένου αλόγου γενικότερα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου