Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ο Τσίπρας τρέμει την εξεταστική που θα γίνει σε βάρος του ίδιου και των στελεχών του μετά τις εκλογές



Φανερά ταραγμένος ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των εξεταστικών που ζητάει η Νέα Δημοκρατία και ξέροντας ότι η θητεία του τελειώνει και θα αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη εχθές στην βουλή.

«Γιατί τόσα νεύρα, τι έχετε πάθει;» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θεωρώντας επιτυχία το κλείσιμο της αξιολόγησης μετά από καθυστέρηση τριών χρόνων και τεράστια ζημιά στην χώρα ο Αλέξης Τσίπρας είπε :«Από τότε που έκλεισε η β' αξιολόγηση και είχαμε μία συμφωνία που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία και μία συμφωνία για το χρέος που ανοίγει δρόμους και άνοιξαν οι δρόμοι με την πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, δίνετε την αίσθηση, εσείς και οι βουλευτές σας, ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης»

Μέσα σε ενάμιση μήνα έχετε ζητήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές: «Μία για τον Καμμένο -δεν ξέρω αν επιμένετε αλλά τη ζητήσατε, μία για τον Βαρουφάκη ξανά ενώ η πρότασή σας είχε απορριφθεί σε προγενέστερη φάση, και τώρα για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας». 

Συνεχίζοντας κ. Τσίπρας είπε: «Δεν είναι μόνο οι εξεταστικές που ζητάτε -πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα για τα σημαντικά ζητήματα του παρόντος όπου υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούμε- είναι και η εν γένει συμπεριφορά σας». .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εχθές στην συζήτηση στην βουλή έκανε σαφές ότι οι εξεταστικές θα γίνουν θέλει δεν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είναι όλα γνωστά για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών. «Τι έγινε εκείνο το πρώτο επτάμηνο του 2015 δεν ξεπλένεται από το γεγονός ότι κέρδισε το κόμμα σας μία ακόμα εκλογή τον Σεπτέμβριο. Οι συνέπειες εξακολουθούν να μας συνοδεύουν. Ο κ. Βαρουφάκης έχει τεράστια ευθύνη. Μεγαλύτερη έχετε εσείς που τον διορίσατε, συνεννοηθήκατε μαζί του και τον ανεχθήκατε επτά μήνες»

Η ΝΔ έχει ζητήσει εξεταστική και για τον κ. Καμμένο. «Η συζήτηση για τον κ. Καμμένο πάει για μετά τις θερινές διακοπές και εκεί θα εξηγήσετε γιατί υπερασπίζεστε με τόσο πάθος έναν υπουργό, που έχει συνομιλήσει με έναν καταδικασμένο για ναρκωτικά στις φυλακές. Ξέρω ότι θα είναι μία δύσκολη συζήτηση για εσάς» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ξεφύγουν απο τις ευθύνες τους τα στελέχη και ο Πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου