Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο Μαδούρο «πρόσθεσε 1 εκατ. ανύπαρκτες ψήφους» στο αποτέλεσμα



Σύμφωνα με εταιρεία που βοήθησε στη διοργάνωση των εκλογών.

Για «μαγείρεμα» των στοιχείων συμμετοχής στις πρόσφατες, αμφιλεγόμενες εκλογές για Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα κατηγορεί την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ο επικεφαλής της εταιρείας Smartmatic, η οποία παρέχει τεχνική υποστήριξη στη χώρα για τη διεξαγωγή ψηφοφοριών από το 2004.

«Γνωρίζουμε ότι, χωρίς καμία αμφιβολία, η συμμετοχή στην πρόσφατη εκλογή της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης διαστρεβλώθηκε», ανέφερε ο Αντόνιο Μουχίκα, σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

«Εκτιμούμε τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματική συμμετοχή και σε εκείνη την οποία ανακοίνωσαν οι αρχές σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο», πρόσθεσε.

Οι εκλογικές αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν ότι οι ψηφίσαντες στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση άγγιξαν τα οκτώ εκατομμύρια.

Ο κ. Μουχίκα ανέφερε ακόμη ότι η εταιρεία του έχει καταγράψει τον πραγματικό αριθμό των ψηφισάντων, τον οποίο θα ανακοινώσει όταν ολοκληρώσει την επεξεργασία των στοιχείων.

Η ενιαία αντιπολίτευση Κεντροαριστεράς - Κέντρου - Κεντροδεξιάς, η οποία ελέγχει το κοινοβούλιο (Εθνοσυνέλευση) της χώρας με πλειοψηφία άνω των δύο τρίτων, δεν αναγνωρίζει τη συντακτική συνέλευση και θεωρεί την εκλογή της «φερετζέ» για τη δημιουργία δικτατορικού καθεστώτος υπό τον Νικολάς Μαδούρο.

Η ακριβής συμμετοχή στις εκλογές της περασμένης Κυριακής είναι κομβικής σημασίας, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση μποϊκόταρε τις εκλογές και άρα ο αριθμός των συμμετεχόντων αντανακλά την υποστήριξη ή μη προς το καθεστώς.



Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου