Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Λέανδρος Ρακιντζής: «Ο πρωθυπουργός είναι μαρξιστής. Δεν κατανοεί τη διάκριση των εξουσιών»



Δριμύτατη κριτική κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τις δηλώσεις του εναντίον της Δικαιοσύνης, ασκεί με δηλώσεις του στο Liberal.gr ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής τονίζει πως: "Ο κ. Πρωθυπουργός είναι μαρξιστής. Δεν μπορεί να αντιληφθεί την συνταγματική διάκριση των εξουσιών".

Ο κ. Ρακιντζής υπογραμμίζει πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε, "να κατανοεί ότι δεν είναι ένας απλός πολίτης ή σχολιαστής των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι ο κυβερνήτης της χώρας που εγγυάται μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και των θεσμών του".

Και καταλήγει στη δήλωσή του τονίζοντας πως: "Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και πρέπει πρώτος να υπερασπίζεται τις αρχές του πολιτεύματος και τις εξουσίες του. Σ αυτή τη Δημοκρατία θέλησε να εκλεγεί και να κυβερνήσει. Όχι σε κάποια ξεχασμένη από τον χρόνο, «λαική δημοκρατία» άλλων εποχών. Κι εδώ υπάρχουν κανόνες που μαζί με τον ίδιο, όλοι οι κυβερνώντες και οι πολίτες πρέπει να σέβονται".

Ολόκληρη η δήλωση του Λ. Ρακιντζή: 

Με τις χθεσινές δηλώσεις του περί Δικαιοσύνης και θεσμών, ο κ. Πρωθυπουργός απέδειξε ότι δεν γνωρίζει τι σημαίνει κράτος δικαίου και σεβασμός στους θεσμούς. Φαίνεται ότι λόγω της μαρξιστικής του παιδείας, το μόνο που αντιλαμβάνεται είναι η απεριόριστη δύναμη της εξουσίας που δεν γνωρίζει κανέναν φραγμό. Είναι μαρξιστής. Δεν μπορεί  να αντιληφθεί και την συνταγματική διάκριση των εξουσιών για την οποία πάλεψαν πολλές γενιές ανθρώπων ώστε να κατοχυρωθεί στη σύγχρονη αστική δημοκρατία.

Για την καλή λειτουργία του πολιτεύματος, θα έπρεπε να σέβεται την Δικαιοσύνη ως ισότιμη εξουσία του πολιτεύματος και να υπερασπίζεται τις αρχές της. Ταυτόχρονα, να κατανοεί ότι δεν είναι ένας απλός πολίτης ή σχολιαστής των αποφάσεων του ΣτΕ. Είναι ο κυβερνήτης της χώρας που εγγυάται μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και των θεσμών του.

Αν είχε μελετήσει, έστω και λίγο, την πολιτική ιστορία της Ελλάδος, θα γνώριζε ότι όλοι οι κοινοβουλευτικοί πρωθυπουργοί σέβονταν απόλυτα και αναγνώριζαν την Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Είναι σαφές ότι κάποιες από αυτές δεν τους ικανοποιούσαν ή δημιουργούσαν πρόβλημα στην πολιτική τους. Συνειδητοποιούσαν όμως, ότι δεν είχαν το δικαίωμα να σχολιάζουν δημόσια ή να ασκούν κριτική, με ειρωνικό τρόπο, εναντίον της.

Είναι παγκόσμιο αξίωμα- τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο- ότι κανείς δεν μπορεί να καταφέρεται εναντίον των ανώτατων δικαστηρίων και να μην υφίσταται τις συνέπειες. Δεν υπάρχει ούτε στην Ευρώπη αλλά και σε καμία άλλη περιοχή του πλανήτη, όπου λειτουργούν αστικές δημοκρατίες, τέτοια ανερμάτιστη συμπεριφορά, εντός του πολιτικού συστήματος, με στόχο του δικαστές.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του. Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και πρέπει πρώτος να υπερασπίζεται τις αρχές του πολιτεύματος και τις εξουσίες του. Σ αυτή τη Δημοκρατία θέλησε να εκλεγεί και να κυβερνήσει. Όχι σε κάποια ξεχασμένη από τον χρόνο, «λαική δημοκρατία» άλλων εποχών. Κι εδώ υπάρχουν κανόνες που μαζί με τον ίδιο, όλοι οι κυβερνώντες και οι πολίτες πρέπει να σέβονται!  

*Ο κ. Ρακιντζής υπήρξε Αρεοπαγίτης και Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο την εποπτεία,τον συντονισμό και την αξιολόγηση των Ελεγκτικών Σωμάτων όλου του Δημόσιου Τομέα



Πήγή : liberal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου