Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Να θυμηθούμε πώς είχε αντιδράσει ο Πανούσης στην εγκληματική δραστηριότητα των αντιεξουσιαστών



Κώστας Βουκελάτος

Οι διαφορές μεταξύ του πρώην υπουργού προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση με τον σημερινό Νίκο Τόσκα είναι εμφανέστατες.

Ο Γιάννης Πανούσης διαθέτει : Εντιμότητα, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ικανότητα και ηθική ενώ ο Νίκος Τόσκας : Απλά είναι ένας αμετανόητος προκλητικός Συριζαίος που βολεύει σε αυτή την θέση και εξυπηρετεί συγκεριμένα συμφέροντα.

Η ηθική του Γιάννη Πανούση και το ότι έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους, ήταν και ο λόγος που τον έπαυσε απο την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας.

11 Απριλίου 2015 είχε γίνει ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός βίντεο σοκ από τα επεισόδια της της Μεγάλης Τρίτης μέσα από το Πολύτεχνείο, τότε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης με την σοβαρότητα και την ηθική που τον διακρίνει απευθύνει δραματική προειδοποίηση για τα τελευταία φαινόμενα βίας από αντιεξουσιαστές που έχουν πάρει θάρρος με πρωθυπουργό τον δικό τους άνθρωπο Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πανούσης είχε απευθυνθεί τότε στον Τσίπρα μην αντέχοντας τις εντολές που είχε να δείχνει ανοχή στους αντιεξουσιαστές λέγοντας: Να πάρει αποφάσεις ο Τσίπρας διαφορετικά παραιτούμαι

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο 4% των "έξαλλων" και το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε» - Οι αντιεξουσιαστές θέλουν νεκρό είχε προειδοποιήσει ο Πανούσης.

O κ. Πανούσης τονίζε φανερά ανήσυχος πως μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λάβει τις αποφάσεις επί του θέματος. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», αναφέρει και τονίζει πως «ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή για το θέμα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα γλιτώσει τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ( εννοεί αυτούς που στηρίζουν τους αντιεξουσιαστές). Αυτή θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα», σημειώνει.

Την ίδια ώρα κ. Πανούσης με συνέντευξή του στη «Real News» προειδοποιεί πως οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό, με σκοπό την αναβίωση του Δεκέμβρη του 2008.

«Οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική. Τα αιτήματα των καταληψιών δεν είναι τα συνήθη, όπως π.χ. η καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης. Είναι πολιτικά. Και η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες» είχε πεί στην συνέντευξη του.

«Οι τρομοκράτες είναι απειλή για τη δημοκρατία. Το κράτος δεν ελέγχει τις φυλακές. Πρέπει να τις ανακαταλάβει. Τις φυλακές ελέγχει η σκληρή ομάδα έγκλειστων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας», σημειώσε.

Είχε τονίσει τότε ότι για τον ίδιο η επιλογή της παραίτησης δεν είναι εκτός συζήτησης: «Εάν συνεχιστεί η αοριστία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές, δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια».

Η συμπεριφορά του κ. Πανούση να πεί τα πράγματα με το όνομα τους φυσιά και δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι τοποθετήθηκε στην θέση του ο Τόσκας, για να μην ενοχλεί κανένας τα δικά τους παιδιά ώστε να εγκληματούν ελεύθερα και εάν θρηνήσουμε νεκρό έλα μωρέ μιά στραβή θα είναι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου