Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Στον Καιάδα τα Άτομα με Αναπηρία και το …Σύνταγμα αν εφαρμοστούν κάποια προαπαιτούμενα




Η ΕΣΑμεΑ εκφράζει με επιστολή των μελών της στον πρωθυπουργό, την αγωνία των Ατόμων με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, μετά την δημοσιοποίηση των 113 προαπαιτούμενων που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα.

Την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα μεριμνήσει για την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία ζητεί με την ανοιχτή της επιστολή η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) καθώς τα περισσότερα από τα προαπαιτούμενα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί μέσα στο 2017. Και εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τα Άτομα με Αναπηρία οδηγούνται σε φτωχοποίηση.

Συγκεκριμένα τα προαπαιτούμενα υπ. αριθ. 75, 76, 86, 97, 105, 106 φαίνεται ότι οδηγούν σε άμεσες μειώσεις ποσών ή και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, εκ νέου θέσπιση συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, επαναφορά της περίφημης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου και εν γένει περικοπές δαπανών στην αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται και ζητά την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, που είναι γνωστό ότι έχουν σχεδιαστεί και δίδονται αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την κάθε αναπηρία.

Ζητεί επίσης αναδιάρθρωση των ΚΕΠΑ, με  αξιολόγηση, και όχι τη θέσπιση από την αρχή ενός συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και εκ νέου ταλαιπωρίας χιλιάδων αναπήρων , καθώς και την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει επαναϋπολογισμός των συντάξεων των Ατόμων με Αναπηρία ή περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου