Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Προκλητικός ο Κοντονής εναντίον της δικαιοσύνης και υπέρ της κυβέρνησηςΠροκλητικός για μία ακόμα φορά ο Κοντονής 

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στην πρόσφατη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε βάρος της κυβέρνησης και έκανε μάλιστα λόγο για δήθεν ανυπόστατες και αόριστες κατηγορίες που στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Ο κ. Κοντονής απάντησε  για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, ο οποίος έκανε λόγο για «απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών» και «απαράδεκτη και στείρα αντιπαράθεση» κυβερνήσης-Δικαιοσύνης, τόνισε:

«Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας. Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές (τώρα πώς το συμπεραίνει αυτό ο κ. Κοντονής ξέρει και μόνο αυτός γιατί η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική) εμπράκτως, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματά τους, σημειώνοντας πως αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου