Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Επιχείρηση κάλυψη - απόκρυψη για το σκάνδαλο Καμμένου



Για προσπάθεια κουκουλώματος και συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η ΝΔ. Το γαλάζιο στρατόπεδο - όπως επισημαίνεται από την Πειραιώς - θα συνεχίσει να κρατάει πολύ ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα το θέμα της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην ποινική υπόθεση «Noor 1» τουλάχιστον έως τις 21 Ιουλίου. Τότε συζητείται στη Βουλή η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και επιδίωξη της ΝΔ είναι οι υψηλοί τόνοι να διατηρηθούν.

Σ' αυτή την κατεύθυνση χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση με ακόμη μια «φαρμακερή» δήλωση για το θέμα Καμμένου: «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προσπαθεί να κουκουλώσει και να συγκαλύψει το σκάνδαλο Καμμένου». Μάλιστα, έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών τον υπουργό Ναυτιλίας αλλά και τον αρχηγό του Λιμενικού. «Ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης αρνούνται να πράξουν το στοιχειώδες και αυτονόητο καθήκον τους: να διατάξουν έρευνα για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση λιμενικό, κ. Χριστοφορίδη» σημείωσε και συμπλήρωσε πως η «διερεύνηση του σκανδάλου Καμμένου είναι πλέον πάνδημο αίτημα, ανεξάρτητο από κομματικές ταυτότητες».

Σημειώνεται δε πως κάθε μέρα που περνάει το στρατηγείο της Πειραιώς ανεβάζει όλο και πιο ψηλά στην κλίμακα σοβαρότητας το θέμα Καμμένου. Αρχικά, οι ανακοινώσεις της ΝΔ μιλούσαν για εμπλοκή σε ποινική υπόθεση, έπειτα για παρέμβαση του υπουργού στη Δικαιοσύνη, μετά για σκανδαλώδη υπόθεση. Τώρα όμως η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάει ανοιχτά για «σκάνδαλο».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ. Η υπόθεση Καμμένου - όπως τονίζεται στην Πειραιώς - αποτελεί ένα κομμάτι από το μεγάλο παζλ των αντιθεσμικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών στις οποίες πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό επανέλαβε χθες (Σκάι) ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης: «Το τελευταίο διάστημα όμως, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η χώρα βιώνει μια βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που απειλεί τα θεμέλια της δημοκρατίας μας. Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Αμυνας επικοινωνεί κατ' επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του». 

Πρόσθεσε μάλιστα, σχολιάζοντας και τις επιθέσεις Πολάκη στη Δικαιοσύνη, πως η ΝΔ θα θωρακίσει τη δημοκρατία και ότι «είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις του δικαστικού κόσμου της χώρας απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν».

Βασική στόχευση του γαλάζιου επιτελείου είναι να στείλει το μήνυμα στους πολίτες πως ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που καλύπτει τον κυβερνητικό εταίρο του, ταυτίζεται πλήρως μαζί του. Ενδεικτικό είναι ότι στην προχθεσινή του ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε στα στελέχη του κόμματος πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει αν είχε γνώση της εμπλοκής Καμμένου και των συνομιλιών του με τον ισοβίτη. Με αυτή τη στάση, υπογράμμισε, ο Αλέξης Τσίπρας είναι απολύτως εκτεθειμένος και μαζί με αυτόν ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. «Αν θέλουν να πέσουν δεμένοι με τον κ. Καμμένο, ας το κάνουν. Τη χώρα όμως δεν θα την πάρουν μαζί τους» ήταν το καυστικό σχόλιο του προέδρου της ΝΔ.
  
ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ BRAIN DRAIN. Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να εκτοξεύει πυρά προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις αρνητικές επιδόσεις της στην οικονομία. Χθες, για παράδειγμα, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισαν ως «κόλαφο» για την κυβέρνηση τα στοιχεία έρευνας που είδαν το φως της δημοσιότητας και επισημαίνουν τριπλασιασμό της τάσης του brain drain στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Οπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές σε ανακοίνωσή τους, το 2017 η τάση φυγής των νέων μας στο εξωτερικό τριπλασιάστηκε συγκριτικά με το 2015, φτάνοντας στο 33%. Επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και στις πολιτικές της σημειώνοντας: «Ολοένα και περισσότεροι νέοι της πατρίδας μας, καταρτισμένοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, διαπιστώνουν τη σκληρή και αδιέξοδη πραγματικότητα που διαμορφώνει στην Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Καμία ελπίδα, κανένα όραμα δημιουργίας, κανένα κίνητρο για τη νέα γενιά της πατρίδας μας». Και καταλήγουν πως το συμπέρασμα είναι ένα: «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα και κυρίως τους νέους».


Μάνος Χαραλαμπάκης
ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου