Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Το σύνδρομο της «Καμμένης» Κυβέρνησης αποτελειώνει τον Τσίπρα




Σε κατάσταση πολιτικής απομόνωσης έχει περιέλθει η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εναγώνια προσπάθειά του να καλύψει τον Πάνο Καμμένο, ενεπλάκη ο ίδιος στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τον παρακρατικό και παραδικαστικό μηχανισμό.

Η απαξιωτική αντιμετώπισή του από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών και το σφυροκόπημα που δέχεται ο ίδιος προσωπικά για τις άθλιες καθεστωτικές πρακτικές των Καμμένου και Πολάκη, τον αναγκάζουν να καταφύγει σε πρακτικές περιχαράκωσης, που συνοδεύονται από έναν πολιτικό κατήφορο, ο οποίος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την κυβέρνηση σε αποσταθεροποίηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε πανωλεθρία.

Εκτός από την μπόχα που αναδύει η εμπλοκή του Καμμένου στην υπόθεση Γαννουσάκη, στο Μαξίμου έχουν να αντιμετωπίσουν και τη σκληρή πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν μια ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που κατευθύνονται απευθείας στη Νέα Δημοκρατία.

Στο Μαξίμου έχει χτυπήσει κόκκινος συναγερμός και οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναζητούν επειγόντως πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεφύγει η κυβέρνηση από το στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο και να απεμπλακεί από τις περιπέτειες του Πάνου Καμμένου.

Ο προβληματισμός που αναπτύσσεται ανάμεσα στους συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μπορούν να αντέξουν το σφυροκόπημα ολόκληρης της αντιπολίτευσης, σε μια συγκυρία που έχουν απέναντι και τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.

Το σύνδρομο της Καμμένης κυβέρνησης που είναι εγκλωβισμένη στις παρακρατικές πρακτικές προκαλεί επικίνδυνους κραδασμούς και για πρώτη φορά αναστάτωση στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αντιστρέψει το κλίμα, επιχειρώντας ολική επαναφορά στη σκανδαλολογία, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το πόρισμα της επιτροπής για τα εξοπλιστικά.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να εμφανίζεται τραγικά απομονωμένος με τους πολιτικούς αρχηγούς να απέχουν από τη συζήτηση και να τον προειδοποιούν ότι δεν θα τον ακολουθήσουν στον κατήφορο της σκανδαλολογίας.

Η τραγωδία των δημοσκοπήσεων

 Μια μέρα μετά το στραπάτσο στη Βουλή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, είχαν να αντιμετωπίσουν την τραγωδία των δημοσκοπήσεων.

Η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εμφανίζει η ΝΔ, καθώς και τη δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, έχουν προκαλέσει έμφραγμα στα κορυφαία κλιμάκια της κυβέρνησης.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, μιλούν για ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών, για την αντιστροφή του κλίματος, αλλά όταν έρχεται η ώρα των προτάσεων κανείς δεν διατυπώνει κάτι συγκεκριμένο που μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την κυβέρνηση.



Πηγή : lykavitos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου