Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Παραγγελία για απαγγελία κακουργημάτων για τα δάνεια της Πήγασος




Παραγγελία για την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σχετικά με δάνεια περίπου 80 εκατομμυρίων της εκδοτικής εταιρείας Πήγασος, έστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οικονομική εισαγγελία που διενήργησε σχετική προκαταρκτική εξέταση.

Η έρευνα κατέληξε στη διαβίβαση της δικογραφίας με το αίτημα να απαγγελθούν οι κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Γ. Μπόμπολα και άλλων διευθυντικών στελεχών του ομίλου Πήγασος και για απιστία από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος πάνω από είκοσι στελεχών  της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Η έρευνα ξεκίνησε για να διαπιστωθεί αν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις εγγυήσεων, όπως και ο ρυθμός εξυπηρέτησης δανείων που είχαν χορηγηθεί στην εταιρεία Πήγασος συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα δάνεια χορηγήθηκαν το 2006, το 2013 και το 2014 και σύμφωνα με πληροφορίες προβληματικά είναι τα δάνεια που αφορούν σε περίπου 80 εκατομμύρια.

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίου,  προκειμένου να την χρεώσει για τα περαιτέρω. Το επόμενο στάδιο θα είναι να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες στον πρόεδρο του ομίλου και τα διευθυντικά στελέχη καθώς και τα στελέχη των τραπεζών που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. 


Του Παναγιώτη Στάθη 
Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου