Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μοιρασμένα τα Σκόπια από την μία οι ψεύτες που καπηλεύονται την Ελληνική ιστορία και από άλλη αυτοί δεν θέλουν τον Μέγα Αλέξανδρο




Από την μία πλευρά οι ανεγκέφαλοι του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που τους είπανε να λένε ότι η Μακεδονία είναι δικιά τους και η Θεσσαλονίκη επίσης και από την άλλη οι οπαδοί του Ζόραν Ζάεφ και νυν πρωθυπουργού που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Από αυτή την συμπεριφορά που δείχνει καθαρά ποιος ήταν ο σκοπός των προηγούμενων και ποιος είναι ο σκοπός των επόμενων, φαίνεται ότι η Ελλάδα κρατάει όλα αυτά τα χρόνια μια στάση αμυντική και ήπια στις αθλιότητες που έχουν κάνει οι Σκοπιανοί για επιβιώσουν εθνικά.

Οι οπαδοί του απερχόμενου Νίκολα Γκρούεφσκι, ξεπέρασαν κάθε όριο πρόκλησης, καθώς εχθές  Τέταρτη 07/06/2017, με αφορμή την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου στο χάντμπολ από τη Βαρντάρ, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελλάδας, ισχυριζόμενοι ότι η Θεσσαλονίκη τους ανήκει!

Μάλιστα, η γραφικότητα των Σκοπιανών εθνικιστών χτύπησε «κόκκινο», αφού πολλοί από αυτούς κρατούσαν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας που έχει απαγορευθεί εδώ και χρόνια.

Στόν αντίποδα της γελοιότητας των εθνικιστών του  Γκρούεφσκι, η νέα κυβέρνηση του , Ζόραν Ζάεφ που κρατάει αποστάσεις απο τις γελοιότητες των εθνικιστών και κρατάει την δικιά της γραμμή.

Ο νέος πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έχει ξεκαθαρίσει, μέσω συνέντευξις του στην κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, ότι όσα λέει και όσα κάνει ο Γκρούεφσκι είναι προβοκάτσια εναντίον της Ελλάδας, καθώς και η τοποθέτηση ανδριάντων με ιστορικές προσωπικότητες, όπως ο Φίλιππος ο Β’ και ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στη χώρα.

Απόσπασμα από αυτά που είπε ο Ζάεφ : «Οι κινήσεις αυτές στις οποίες επιδόθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση Γκρούεφσκι, επιδείνωσαν τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Προσωπικά θα τις σταματήσω»
Ωστόσο, σε ερώτηση εάν η νέα κυβέρνηση θα γκρεμίσει κάποια από τα αγάλματα και τους ανδριάντες, σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, καθώς το οικονομικό κόστος για την απομάκρυνσή τους είναι δυσβάσταχτο για τη σκοπιανή οικονομία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου