Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ανικανότητα και ιδεοληψία της κυβέρνησης γιγαντώνει το έγκλημα



Η καθημερινότητα στην περιοχή γύρω των Εξαρχείων, η τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, η καθημερινότητα των πολιτών που βιώνουν ληστείες, απόπειρες ανρθωποκτονίας, ανθρωποκτονίες, εκβιασμούς, ανεξέλεγκτους πυροβολισμούς έχουν επαναφέρει το μεγάλο θέμα της εγκληματικότητας στην Ελλάδα.

Η αυξανόμενη εγκληματικότητα έχει ονοματεπώνυμο, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί για λόγους ανικανότητας και ιδεοληψίας ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αφεθεί ο πολίτης στις τύχες του και στις ορέξεις των κάθε είδους κακοποιών.

Είναι εγληματική η συμπεριφορά του υπουργείου προστασίας του πολίτη και του υπουργείου δικαιοσύνης που αρνούνται να αντιληφθούν ότι το αίσθημα ασφάλειας πρέπει να αποκατασταθεί και οι νόμοι πρέπει να αυστηροποιηθούν ώστε να υπολογίζονται απο τους κακοποιούς περιορίζοντας την δραστηριότητα τους.

Οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστών είναι δεδομένη, διαπιστωμένη και η συμπεριφορά της αστυνομίας στις καθημερινές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών που διαπράτουν κακουργήματα είναι εξοργιστική και προκλητική. 

Από την άλλη το υπουργείο δικαιοσύνης έχει ακόμα σε ισχύ έναν εγκληματικό νόμο που ευννοεί σκληρούς κακοποιούς και κάνει τις ποινές κάθειρξης τύπου "ήρθαμε να πούμε ένα καλημέρα και θα φύγουμε", με αποτέλεσμα να μην σκέφτετε ο κακοποιός τις συνέπειες του έγκληματος που θα διαπράξει αφού η ατιμωρησία είναι δεδομένη και θα πέσει στα χαμηλά ακόμα και εάν δολοφονήσει για να πετύχει τους σκοπούς του.

Η εγκληματικότητα, στην οιαδήποτε έκφανσή της, δημιουργεί ρήγματα στην κοινωνική συνοχή και αποδυναμώνει την πίστη των πολιτών στο κράτος και στην ικανότητα των αρχών να προστατεύουν τον πολίτη.

Ζούμε σε μιά εποχή γενικευμένης ανασφάλειας, όπου οι απειλές ανθούν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής, η προστασία του πολίτη και η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας είναι αξία προοδευτική και αποτελεί μείζονα στρατηγικό στόχο μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας.

Οι βασικοί υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών είναι ο κ. Τόσκας και ο κ. Κοντονής που οφείλουν να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους αφήνοντας πίσω ιδεοληψίες, εμμονές και εντολές που μπορεί να παίρνουν απο το Μαξίμου για καθεστώς ατιμωρησίας και έυννοιας σε κακοποιούς.


Κάτοικος Αθήνας


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου