Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

“Στόχος τους ο διαμελισμός της Τουρκίας”: Επίθεση Ερντογάν στον Τραμπ για εξοπλισμό Κούρδων




Αυτοί που δίνουν όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρός της Ταγίπ Ερντογάν, υπονοώντας σαφώς τις ΗΠΑ, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη τον εξοπλισμό του YPG (Κούρδοι της Συρίας), το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Μιλώντας στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες της Τουρκίας στην Αγκυρα, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια σκότωσαν 10 χιλιάδες τρομοκράτες και η Τουρκία είχε την ίδια περίοδο 945 νεκρούς.

Στις ίδιες επιχειρήσεις, κατασχέθηκαν 8.300 όπλα, ένα εκατομμύριο 270 σφαίρες, 360 τόνοι εκρηκτικής ύλης, 18 χιλιάδες χειροβομβίδες και χειροποίητα εκρηκτικά. “Τώρα σας ρωτώ. Ποιος είναι ο σκοπός αυτών που δίνουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις αυτά τα πυρομαχικά, αυτά τα σε μεγάλη ποσότητα όπλα που εξοπλίζουν από πάνω έως κάτω ένα στρατό; Κανείς να μην κοροϊδεύει κανέναν. Είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να μοιράσουν την Τουρκία, να τη διαμελίσουν, όπως έκαναν με τις άλλες χώρες της περιοχής μας, αφήνοντάς τις εκτεθειμένες”, είπε. 

Για τους γκιουλενιστές ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ενώ τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω, λένε ενώπιον του δικαστηρίου «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν είπα», παίζοντας τις τρεις μαϊμούδες. “Το λέω καθαρά, δεν θα γλιτώσουν”. Όπως είπε, ισχύει το ίδιο και για τις άλλες οργανώσεις. “Πλέον πέρασε η εποχή που έτρωγαν το ψωμί αυτής της χώρας, που εκμεταλλεύονταν τις δυνατότητες του λαού, που πρόδιδαν μυστικά της χώρα”, ανέφερε, προσθέτοντας πως εάν δεν έχουν στήριξη από το εξωτερικό μέχρι το τέλος του χρόνου, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να πετύχει μέχρι το τέλος του 2017 το ΡΚΚ και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να μην μπορούν να κάνουν άλλες τρομοκρατικές ενέργειες. “Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι για να προστατεύσουμε τη χώρα μας θα πάμε μέχρι εκεί που πρέπει. Γι’ αυτό και είχα πει ‘ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά’. Πότε και πού; Μάλλον αυτό δεν θα το ανακοινώσουμε”, δήλωσε συγκεκριμένα. 



ΚΥΠΕ – ‘Αννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 02/06/2017 12:41

Πηγή: mignatiou.com


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου