Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ο Τόσκας "δημοκρατικά" απαγόρευσε την συγκέντρωση των αστυνομικών μην τυχόν και θιγεί το άβατο!



Διαβάζουμε στην Καθημερινή

Η «χωροταξική ιδιαιτερότητα» της περιοχής, ο φόβος επεισοδίων από την ταυτόχρονη πραγματοποίηση αντίθετων συγκεντρώσεων, αλλά και οι λόφοι σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί στους δρόμους της Αθήνας, είναι οι λόγοι για τους οποίους απαγορεύτηκε μεταξύ άλλων και η σημερινή εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην πλατεία Εξαρχείων.

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής δεν επιτρέπονται από τις 06.00 μέχρι και τις 00.00 σήμερα για λόγους δημόσιας ασφάλειας συγκεντρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της απαγόρευσης που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο καύσωνας και τα σκουπίδια είναι ορισμένοι από τους λόγους που οδήγησαν στην απαγόρευση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ελήφθησαν υπ’ όψιν: «η εναπόθεση μεγάλου όγκου απορριμμάτων λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, οι ακραίες θερμοκρασίες, η υπέρμετρη περαιτέρω επιβάρυνση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας (πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών, διασπορά απορριμμάτων, διακοπή συγκοινωνιών) στην περιοχή ως συνέπεια έκνομων δράσεων».

Πέρα από τη συγκέντρωση της ομοσπονδίας των αστυνομικών για σήμερα είχαν προγραμματιστεί στον ίδιο χώρο συνέλευση «ενάντια στην αστυνομική κατοχή» και εκδήλωση «αλληλεγγύης στον αγώνα κρατουμένων». Παράλληλα, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στο Κολωνάκι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση «κατά της αστυνομικής βίας» από την Αναρχική Συνομοσπονδία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υπήρχε η πιθανότητα «άτομα ή ομάδες προσώπων να επιχειρήσουν να εκφράσουν με ακραίο και βίαιο τρόπο την αντίθεσή τους» στην εκδήλωση των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, είχε δηλώσει στην «Κ» ότι σε περίπτωση απαγόρευσης δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. «Εχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους», είπε και προσέθεσε ότι «φυσικά η κυβέρνηση θα πρέπει να απολογηθεί γιατί απαγορεύει μια εκδήλωση διαλόγου».

«Τεχνητές κρίσεις»

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι «ο αστυνομικός είναι εργαλείο εξυπηρέτησης του κράτους και ο ρόλος του είναι να διασφαλίζει την τάξη και όχι να τη διαταράσσει». Ακόμη είπε ότι επιδίωξη της συγκέντρωσης ήταν «να απαγορευτεί και να παρουσιαστεί μετά σαν επιβεβαίωση του άβατου. Γνωρίζουν ότι με την επιλογή τους το πλέον πιθανό είναι να πυροδοτήσουν εντάσεις». Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «υποθάλπει τεχνητές κρίσεις» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. ζήτησε την παραίτηση του κ. Τόσκα τονίζοντας ότι η πολιτεία είχε υποχρέωση να διασφαλίσει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. «Πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος. «Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου