Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Στο Σουλτανάτο του δικτάτορα προφυλακιστέος ο επικεφαλής του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στηνΤουρκία




Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Τάνερ Κίλιτς, που συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία ότι είχε σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Κίλιτς συνελήφθη μαζί με 22 ακόμη δικηγόρους στην περιοχή της Σμύρνης και ο ίδιος μαζί με άλλους επτά τέθηκαν υπό κράτηση.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον επικεφαλής της ΜΚΟ στην Τουρκία ότι χρησιμοποιούσε το ByLock, μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν και ήταν το εργαλείο επικοινωνίας των πραξικοπηματιών.

 Η μη κυβερνητική οργάνωση έκανε λόγο για «παρωδία δικαιοσύνης», που καταδεικνύει τις καταστροφικές επιπτώσεις των καταστολικών πρακτικών που εφαρμόζουν οι τουρκικές αρχές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα. 

Η  ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης, Σαλίλ Σέτι απέρριψε τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Κίλιτς λέγοντας ότι ο «Ο Τάνερ Κίλιτς δεν είναι ούτε υποστηρικτής, ούτε ακόλουθος του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και στην πραγματικότητα έχει επικρίνει τον ρόλο που αυτός διαδραματίζει στην Τουρκία»,  ζητώντας την άμεση απελευθέρωση και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του.

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, έπειτα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που ακολούθησε την απόπειρα πραξικοπήματος.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου