Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια



Στους 17 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πρωτοφανή πυρκαγιά που κατέστρεψε τον ουρανοξύστη Grenfell Tower στο Λονδίνο. Εκπαιδευμένα σκυλιά θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των αγνοουμένων μέσα στα αποκαΐδια, αν και η πυροσβεστική παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων.

Η αστυνομία, στο μεταξύ, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η φονική πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας.

Χρειάστηκε περισσότερο από ένα 24ωρο για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε έναν από τα χαμηλότερα πατώματα του πύργου των 24 ορόφων. Πολλοί ένοικοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν μέσα στη νύχτα, και ακόμα 65 απομακρύνθηκαν από τα σωστικά συνεργεία.

Τριάντα άτομα παραμένουν υπό νοσηλεία για εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή καπνού, τα 17 σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Αρχές αποφεύγουν να δώσουν σαφή εκτίμηση για τον αριθμό των ενοίκων που έμειναν στο κτήριο, δεδομένου ότι ορισμένοι από τους αγνοουμένους φαίνεται ότι έχουν δηλωθεί στις αρχές πάνω από μία φορά.

«Έχουμε εντοπίσει έναν αριθμό θυμάτων, γνωρίζουμε όμως ότι θα βρεθούν περισσότερα» περιορίστηκε να δηλώσει η Ντάνι Κότον της Πυροσβεστικής του Λονδίνου.

Την Πέμπτη, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επισκέφθηκε τον χώρο της τραγωδίας, στο πλούσιο προάστιο του Κένζινκτον στο δυτικό Λονδίνο.

Η Μέι διέταξε να υπάρξει πλήρης έρευνα για την τραγωδία.

Λόγω του μεγέθους του κτηρίου η διαδικασία εντοπισμού των νεκρών θα μπορούσε να διαρκέσει «εβδομάδες» είπε η πυροσβεστική. Στο χώρο της πυρκαγιάς θα ανεγερθούν προσωρινές κατασκευές, πιθανώς για να σταθεροποιούν το κτήριο όσο διεξάγονται έρευνες.

Καπνός συνεχίζει να βγαίνει από τα παράθυρα του κατεστραμμένου κτηρίου, και το πρωί της Πέμπτης μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν και πάλι φλόγες να βγαίνουν από τα παράθυρα των χαμηλότερων ορόφων.





Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου