Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά σε κτήριο στο Λονδίνο



Κατασβήστηκε τελικά η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (24/06/2017) σε κτηριακό συγκρότημα στην οδό Turin, στο Bethal Green του ανατολικού Λονδίνου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά δέκα οχήματα με 72 πυροσβέστες, ενώ η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας.

Εξάλλου, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ένα άτομο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, εξαιτίας των αναθυμιάσεων και των πυκνών καπνών.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι δρόμοι περιμετρικά του κτηρίου αλλά και όλα τα διαμερίσματα εκκενώθηκαν από τις Αρχές για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της πυρκαγιάς ξύπνησε μνήμες από τον πύρινο εφιάλτη που κατέκαψε τον ουρανοξύστη Grenfell Tower στις 16 Ιουνίου, σκορπώντας το θάνατο.

Η Βρετανία παραμένει συγκλονισμένη από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε 24ωροφο κτίριο στο δυτικό Λονδίνο την 14η Ιουνίου όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 79 άνθρωποι. 

Η χειρότερη πυρκαγιά στη βρετανική πρωτεύουσα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησε στην επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στα πολυώροφα κτίρια, καθώς η εξωτερική επίστρωση που χρησιμοποιήθηκε είχε αποτύχει σε κάθε έλεγχο ασφαλείας.


Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου