Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τζιχαντιστές κρατούσαν ομήρους μαθητές σε σχολείο στις Φιλιππίνες




Μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως απελευθερώθηκαν σώοι όλοι οι μαθητές.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν σε σχολείο στις Φιλιππίνες και κρατούσαν ομήρους τους μαθητές για αρκετές ώρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας. Η ομηρία έγινε στο νησί Μιντανάο στα νότια της χώρας, αλλά τερματίστηκε σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού. Οι αντάρτες που κρατούσαν ομήρους τους μαθητές εγκατέλειψαν το σχολείο, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

«Έχει ήδη επιλυθεί. Οι αντάρτες υποχώρησαν και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Το σχολείο είναι ασφαλές», δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο στρατός διερευνά εάν οι αντάρτες κρατούν ομήρους πέντε πολίτες, ενώ όλα τα παιδιά έχουν απελευθερωθεί. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι άμαχοι που βρίσκονταν στην περιοχή του σχολείου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, καθώς έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

Μεταξύ των Ισλαμιστών που επιτέθηκαν υπήρχαν και μέλη των Ισλαμιστών Μαχητών Ελευθερίας Μπανγκσαμόρο, που βρίσκονται σε ένοπλη σύρραξη με τον στρατό των Φιλιππίνων. 

«Επιβεβαιώνουμε ότι κατέλαβαν ένα σχολείο και πολίτες έχουν παγιδευτεί. Είμαστε στην διαδικασία εξακρίβωσης του πόσοι κρατούνται και ποιοι είναι αυτοί», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στα μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι μπορεί η επίθεση αυτή να εντάσσεται σε ένα σχέδιο αντιπερισπασμού του στρατού της χώρας από το μέτωπο στο Μαράουι, όπου μαίνονται οι μάχες για πέμπτη εβδομάδα. 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου