Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η εγκληματικότητα καλπάζει, ο Τόσκας στον κόσμο του και ο Κοντονής ακόμα να αυστηροποιήσει τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου




Η δικαιοσύνη δεν γίνεται συνεργός στο έγκλημα με αναγκαστικούς νόμους που δεσμεύουν δικαστικές αποφάσεις και δικαστές υπέρ σκληρών κακοποιών, αντίθετα προστατεύει την κοινωνία και τους πολίτες με αυστηρούς νόμους κατά της εγκληματικότητας.

Αντί να δούμε αυστηροποιήση στο καθεστώς ατιμωρησίας κακοποιών και εγκληματιών στην Ελλάδα ώστε να νιώθει ο πολίτης κάποια ασφάλεια, οι μέρες περνάνε ο κ. Τόσκας είναι στον κόσμο του αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους κακοποιούς με την ανοχή που δείχνει στις καθημερινές επιδρομές τους και ο Κοντονής εδώ και δύο μήνες δεν έχει δώσει σημεία ευαισθητοποίησης για να αυστηροποιήσει τον εγκληματικό νόμο του προκατόχου του Παρασκευόπουλου.

Είχε πει πριν από δύο μήνες ο κ. Κοντονής για τον νόμο Παρασκευόπουλου και για τις απολύσεις των κρατουμένων που έχουν επικριθεί σφοδρά και πάρα πολύ σωστά από όλη την αντιπολίτευση και την κοινωνία, ότι θα υπάρξει ευρεία τροποποίηση προς το αυστηρότερο.

Η τροποποίηση του νόμου όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης , θα αφορά καταδίκους για βαριά αδικήματα και επικίνδυνη εγκληματική συμπεριφορά, για τους οποίους θα υπάρξουν ρυθμίσεις ώστε να μην απολαμβάνουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να μην αποφυλακίζονται πρόωρα από τις φυλακές, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα διευρυνθούν οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του νόμου αυτού ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες του υπουργείου για ευρύτερη εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού των κρατουμένων, γνωστό ως «βραχιολάκι».

Αυτό το είπε 3 Απριλίου και σήμερα έχουμε 1 Ιουνίου; Αντί να φρενάρουμε το έγκλημα, με αυστηροποιημένους νόμους κατά των κακοποιών και του ευεργετικού νόμου για τις ασύστολες να ανεξέλεγκτες αποφυλακίσει,  τους αφήνουμε ανεξέλεγκτους και όποτε θελήσουμε εμείς σε βάρος της κοινωνίας νομοθετούμε!!

Πότε η κοινωνία θα αισθανθεί την ασφάλεια που πρέπει; Όταν αλλάξει η κυβέρνηση;




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου