Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

40 μήνες στον Ρομά που πυροβολούσε και αφέθηκε τελικά ελεύθερος




Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Μενίδι για άσκοπους πυροβολισμούς. Αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι η ποινή του δεν είναι ούτε εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη ο συνήγορος του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας γιατί δεν δεχόταν να τους δώσουν ανασταλτικό και έφεση επί τριετία.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα της εξαίρεσης.

Ο δικηγόρος του Ρομά έκανε λόγω για παραγγελία εξόντωσης, καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του, αλλά υπάρχει έντονο κλίμα. Τέλος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

Τελικά το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 23χρονος Ρομά και έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 40 μηνών φυλάκισης που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές. 

Νωρίτερα ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου