Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Κατ’ οίκον έρευνες για τη σφαίρα που σκότωσε τον 11χρονο



Σε ακτίνα μεγαλύτερη των 500 μέτρων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, σε τουλάχιστον πέντε οικίες και εντός του οικισμού Αυλίζα, ερευνούσαν χθες 250 αστυνομικοί για να διαπιστώσουν από πού προήλθε η σφαίρα που σκότωσε 11χρονο μαθητή κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής την περασμένη Πέμπτη. Μέχρι χθες το βράδυ πραγματοποίησαν τουλάχιστον 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, ενώ κάλυκες βρέθηκαν σε οικόπεδο της περιοχής και εξετάζεται εάν σχετίζονται με το συμβάν.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σχολείο την Πέμπτη θεώρησαν αρχικά ότι ο μαθητής λιποθύμησε και από την πτώση χτύπησε στο κεφάλι και προκλήθηκε αιμορραγία. «Κανείς δεν κατάλαβε τη σφαίρα. Το παιδί ήταν κάτω από την μπασκέτα και προετοιμαζόταν για την παράστασή του στη γιορτή», λέει στην «Κ» ο Σωτήρης Κουφογιώργος, πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών που βρισκόταν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ούτε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου διακομίσθηκε διασωληνωμένος και χωρίς σφυγμό ο μαθητής στις 22.30 της Πέμπτης, διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί από πυροβολισμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, «ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη». Μέχρι και το επόμενο πρωί κάτοικοι, αλλά και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, που είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο, θεωρούσαν ότι ο θάνατος οφειλόταν σε ανεύρυσμα, ενώ τους είχαν δοθεί και οδηγίες από ψυχολόγους για το πώς να μεταφέρουν τα νέα στους υπόλοιπους μαθητές. Τελικά, η πραγματική αιτία διαπιστώθηκε χθες από τη νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς. Οπως δήλωσε ο ίδιος στην «Κ», έμεινε έκπληκτος όταν βρήκε τη σφαίρα. Θεωρεί ότι δεν έγινε αντιληπτή νωρίτερα λόγω του σημείου του τραύματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην «Κ», ζητώντας να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του καθώς ανησυχεί για την ασφάλειά του, ανέφερε ότι το απόγευμα της Πέμπτης έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα κατά τη διάρκεια γλεντιού σε σπίτι που απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα από το σχολείο. Προσέθεσε ότι ο ίδιος και άλλοι περίοικοι τηλεφωνούσαν στην Αμεση Δράση για να διαμαρτυρηθούν για έντονη μουσική και τους πυροβολισμούς. Ωστόσο, από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ουδεμία κλήση και αναφορά για πυροβολισμούς έγινε πριν από τις 22.30 της Πέμπτης.

Στη σχολική αυλή, κατά τη διάρκεια της γιορτής, δεν ακούστηκε πυροβολισμός. Παρούσα ήταν και η μητέρα του μαθητή, δασκάλα στο ίδιο σχολείο. Οπως εξηγεί στην «Κ» ο δικαστικός πραγματογνώμονας Γιώργος Ραυτογιάννης, από το διαμέτρημα του βλήματος θα καθοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η πορεία που διήνυσε. «Οι πυροβολισμοί στον αέρα είναι πολύ επικίνδυνοι. Δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», λέει. Θυμάται παρόμοιο συμβάν τη δεκαετία του ’90 στην Αλεξανδρούπολη. Οπως λέει, τότε αδέσποτη σφαίρα χτύπησε έναν αγρότη. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το θύμα υπέστη έμφραγμα και κατά την πτώση του χτύπησε στο αυτί.

Στον απόηχο του θανάτου του 11χρονου μαθητή, πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την εγκληματικότητα στον Δήμο Αχαρνών. Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν και άνδρες της ΟΠΚΕ.



Στην περιοχή είχαν σπεύσει και τα ΕΚΑΜ.


Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου