Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ απέλυσε τον επικεφαλής του FBI




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απήλαξε τον πρόεδρο του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, από τα καθήκοντά του, μετά από σχετική πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα Τζεφ Σέσσιονς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ σε επιστολή που απηύθηνε προς τον Κόμι, ανέφερε: «συμφωνώ με την εκτίμηση του υπουργείου Δικαιοσύνης πως δεν είναι είστε ικανός να ηγηθείτε αποτελεσματικά του FBI».

«Είναι απαραίτητο να βρούμε μία νέα ηγεσία για το FBI, η οποία θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού στην κομβική αποστολή της επιβολής της τάξεως», συνέχιζε η επιστολή.

Υπενθυμίζεται πως ο Σέσσιονς διορίστηκε από τον πρόεδρο Τραμπ, σε αντικατάσταση της προκατόχου του, η οποία «απολύθηκε» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ όταν αρνήθηκε να υποστηρίξει την εφαρμογή του διατάγματος Τραμπ για τον περιορισμό εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες.

Οι σχέσεις Τραμπ-Κόμεϊ ήταν τεταμένες ήδη από την προεκλογική περίοδο, καθώς ο διευθυντής του FBI ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της έρευνας σχετικά με το σκάνδαλο των email, σε βάρος της υποψηφίας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον. Ο Τραμπ ήδη πριν εκλεγεί κατηγορούσε τον Κόμεϊ για «απόκρυψη στοιχείων» και για «συγκάλυψη» πράξεων της συνυποψηφίου του.

Μετά την εκλογή του όμως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε επίσκεψη που έκανε στα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας έμοιασε να κηρύσσει «ανακωχή», αναφέροντας πως κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, θα στηρίξει το σημαντικό έργο του FBI.



ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου