Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Παραμένει προκλητική η κυβέρνηση με νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ Ιβάν Σαββίδη



Νέα φωτογραφική διάταξη υπέρ Ιβάν Σαββίδη περνάει προκλητικά η διαπλεκόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 16 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο απαλλάσσει από τον φόρο υπεραξίας επιχειρήσεις που πώλησαν ή μίσθωσαν ακίνητο σε άλλη επιχείρηση αναφέρονται οι καταγγελίες που ειπώθηκαν από βουλευτές.

«Γιατί η ρύθμιση έχει αναδρομικό χαρακτήρα; Ποιους φωτογραφίζετε; Είναι δυνατόν οι μεταβιβάσεις που γίνονται σήμερα να έχουν φόρο υπεραξίας και πριν το 2013 να τους χαρίσουμε το φόρο;» ρώτησε μετά την προκλητική φωτογραφική διάταξη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος.

Από τη ΝΔ, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος είπε ότι το άρθρο 16 εγείρει «πολύ σοβαρά ερωτηματικά»: «Περιμένουμε εξηγήσεις από την κυρία υπουργό, από τη στιγμή που η διάταξη περιλαμβάνει και εκκρεμείς υποθέσεις, ενώ δεν είναι σαφές τι θα γίνει για τις περιπτώσεις που ο φόρος έχει ήδη καταβληθεί», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς ρώτησε την αρμόδια υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου αν με την πώληση του 17% του Μέγκα στον Ιβάν Σαββίδη ο επιχειρηματίας έχει την υποχρέωση να πληρώσει ή απαλλάσσεται.

«Αν πάρει και τίτλους ιδιοκτησίας επιχείρησης πληρώνει. Αν πάρει το κτήριο με πέντε καρέκλες δεν θα πληρώσει» είπε η κ Παπανάτσιου, και επεσήμανε ότι μιλάμε για μεταβίβαση της επιχείρησης με υφιστάμενο εξοπλισμό και όχι πώληση η μίσθωση ακινήτου, ενώ επικαλέστηκε την ανάγκη αποσυμφόρησης των δικαστηρίων για την αλλαγή της νομοθεσίας.

Αναμένονται εύλογες απαντήσεις για την νέα υπόθεση διαπλοκής που απασχολεί την κυβέρνηση Τσίπρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου