Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Γεώργιος Βουκελάτος: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο Φιλελεύθερος ηγέτης και πατριάρχης του κοινοβουλευτισμού



Στιγμές δύσκολες, φορτισμένες με μεγάλη συγκίνηση για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και την τιμή να υπηρετήσουν τα οράματα του για μια Ελλάδα φιλελεύθερη και Ευρωπαϊκή.

Ηγέτης γενναίος, ευγενής και καλοσυνάτος 

Δείγμα των χαρισμάτων του : Δέν επέτρεπε στους συνεργάτες του να χρησιμοποιούν υβριστικές εκφράσεις κατά του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Κατά τις συναντήσεις μας στο εξωτερικό, τον καιρό της χούντας, κυρίαρχο θέμα ήταν η διερεύνηση κάθε δυνατότητας για την ενημέρωση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με σκοπό την απομόνωση του στρατιωτικού καθεστώτος και παράλληλα η αγωνία του για το μέλλον της χώρας μας, για την μορφή του πολιτεύματος και για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν, για να μην ξαναγυρίσουμε στα παλιά.

Ως γνήσιος φιλελεύθερος πολιτικός, ήθελε μια αβασίλευτη δημοκρατία, αλλά με απόφαση του ελληνικού λαού.

Ήταν πεπεισμένος ότι προπάντων έπρεπε να υπάρξει εθνική συμφιλίωση, να αναγνωριστεί αμέσως το κομμουνιστικό κόμμα, να αναγνωρισθεί η εθνική αντίσταση και να μπει ταφόπετρα στην μεταπολεμική εμφύλια σύρραξη και τα επακόλουθα της.

Ναι αυτά μας έλεγε ο γενναίος πολιτικός, που ανήκε στην εθνική αντίσταση και είχε καταδικαστεί από το γερμανικό στρατοδικείο δις εις θάνατο. Και ήταν αυτός που κατά κύριο λόγο εμπόδισε να μεταφερθεί στην Κρήτη ο αδελφοκτόνος πόλεμος.

Όλες μας οι συζητήσεις κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα :

Ώς μόνη ρεαλιστική προοπτική παρέμενε "Η λύση Καραμανλή" και σε αυτή την προσπάθεια μας καλούσε να όλους να συνστρατευτούμε.

Και αυτό κάναμε χωρίς καφενόβιες φανφάρες.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όπως ακριβώς τον δικαίωσαν και οι εξελίξεις που επακολούθησαν, την εκ των έσω ανατροπή της κυβέρνησης μας.

Άν αυτό δεν είχε συμβεί, ΑΛΛΗ θα ήταν η θέση της Ελλάδας στον κόσμο.

Προσωπικά είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης τα οράματα του μεγάλου Φιλελεύθερου και Ευρωπαίου Ηγέτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από όποια θέση μου εμπιστεύτηκε.

Σε ευχαριστώ αγαπημένε πρόεδρε και σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο φίλος σου και συνεργάτης σου

Γεώργιος Βουκελάτος
τ. Γενικός Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου
Προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου