Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Αντιδρούν οι κρατούμενοι στην κατάργηση του εγκληματικού νόμου Παρασκευόπουλου και ζητούν την νομιμοποίηση του σε βάρος των πολιτών



Ο νόμος Παρασκευόπουλου έγινε με εγκληματική προχειρότητα και για να ικανοποιήσει σκληρούς ποινικούς.

Οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι εκβιασμοί κ.α. που διεπράχθησαν από τους σκληρούς κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν με αυτό τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου δεν έχει βάλει μυαλό στο υπουργείο δικαιοσύνης για να αλλάξει και να αντικαταστήσει αυτόν τον νόμο για να προστατέψει την κοινωνία.

Σε ειρηνική διαμαρτυρία έχουν προχωρήσει από το Σάββατο 20 Μαΐου οι κρατούμενοι των φυλακών του «Αγίου Στεφάνου» της Πάτρας, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο νόμος Παρασκευόπουλου τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2015 και η διάρκεια του θα ήταν έως το τέλος Απριλίου 2016, ωστόσο αναμένεται ακόμα μία ετήσια ανανέωση, έως δηλαδή του 2018 και αυτό χωρίς να σκέφτεται καθόλου το έγκλημα που διαπράττεται εάν δεν γίνει αυστηρότερος για να προστατευτεί η κοινωνία.

Παράλληλα οι κρατούμενοι ζητούν την κατάργηση και του εισαγγελικού βέτο στον θεσμό των αδειών και την κατάργηση του νόμου  που αφορά την αθροιστική έκτιση της ποινής  στην τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων εντός της φυλακής, κατά την διάρκεια ή μετά την παραβίαση τακτικών αδειών. 

Οι κρατούμενοι, σε πρώτη φάση, αρνούνται τη μεσημεριανή κατάκλιση και καταμέτρηση από τις 12:00 μέχρι 15:00.

Για τον εγκληματικό νόμο Παρασκευόπουλου φυσικά και δεν φταίνε οι κρατούμενοι που απολαμβάνουν τις ευεργετικές του διατάξεις, σε βάρος όμως των πολιτών και εάν υπήρχε σοβαρότητα από αυτούς που τον έφτιαξαν θα πρόσεχαν και θα εξαιρούσαν σκληρούς κακοποιούς με ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς, ληστείες και άλλα σκληρά αδικήματα που θα διαπράξουν όπως αποδείχθηκε και πάλι μόλις βγουν.

Ο νόμος χρειάζεται βελτίωση προς όφελος των κρατουμένων που τον χρειάζονται πραγματικά και σίγουρα όχι για όλους τους κρατούμενους και ειδικά τους επικίνδυνους όπως ισχύει από το τον Απρίλιο του 2015.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου