Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η ομάδα «Άγριος Μάης» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας



Η ομάδα «Άγριος Μάης» βρίσκεται τελικά πίσω από την πρόσφατη επίθεση με βόμβες μολότοφ στο ΑΤ της Ομόνοιας.

Η ομάδα με κείμενό της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατηγορώντας ότι το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι κέντρο μαζικών συλλήψεων, βασανιστηρίων, διώξεων και προωθήσεων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μία ομάδα 20 ατόμων στις 2:30 τα ξημερώματα τις 15ης Μαΐου. Οι άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν μολότοφ προς το αστυνομικό τμήμα.

Στη συνέχεια η ομάδα των κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην Πλατεία Κάνιγγος, ενώ ακολούθησε και τρίτη επίθεση κατά των ΜΑΤ στην Τοσίτσα, όπου έκλεισε για λίγο η Πατησίων.

Η επιστολή της ομάδας «Άγριος Μάης»

«Για τους επαναστάτες που δεν χάρισαν ούτε ανάσα στους κυνηγούς του κράτους

Για τους αντάρτες, που είναι νικητές από το πρώτο βόλι, ποτίζοντας μέσα τους το τελευταίο βόλι πριν το συναντήσουν στην πορεία τους

15 Μάη 1985, συμπλοκή στου Γκύζη, ο αναρχικός Χρήστος Τσουτσουβής, μέλος της οργάνωσης Αντικρατική Πάλη, πυροβολεί και αφήνει επί τόπου τρεις μπάτσους που είχαν στήσει ενέδρα. Ο τελευταίος μπάτσος πριν αφήσει τη μάταιη ζωή του προλαβαίνει να ρίξει έναν πυροβολισμό. Η βολίδα βρίσκει το σύντροφο στη καρδιά. Ο γελαστός επαναστάτης έκλεψε τους καρπούς της ιστορίας από τα χέρια της εξουσίας και τους χάρισε στη κοινότητα της ελευθερίας.

15 Μάη 2017 επιτεθήκαμε με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, μαζί με κάποιες δεκάδες άλλων συντρόφων. Η αποφασιστικότητά του καταδρομικού εγχειρήματος, η συκρότησή του και ο απόλυτος αιφνιδιασμός των ένστολων βασανιστών, μας έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσουμε μέχρι την πόρτα της φωλιάς τους και να πυρπολήσουμε περιπολικά.

Το ΑΤ Ομονοίας είναι κέντρο μαζικών συλλήψεων, βασανιστηρίων, διώξεων και προωθήσεων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, της φτωχολογιάς που κινείται στο λαϊκό κέντρο της πόλης. Μέσα σ’ αυτούς τους τοίχους κάθε μέρα νεολαίοι, μικροπαραβάτες, τοξικοεξαρτημένοι, σεξεργάτριες και μετανάστες βιώνουν κυριολεκτικά στο πετσί τους την κρατική βία.

Η αποτελεσματική επίθεση στην βάση των αστυνομικών επιχειρήσεων που διεξάγονται διαρκώς στο χωροταξικό ταξικό σύνορο της καπιταλιστικής μητρόπολης, σημαίνει επίθεση στους φύλακες της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης,

επίθεση στον κρατικό έλεγχο και ειδικά στην εφαρμογή νέων συστημάτων ελέγχου, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς,

επίθεση στον εθνικό πόλεμο κατά των μεταναστών και των απόβλητων της οικονομίας,

επίθεση στο αστικό κάτεργο, στη δικτατορία του κεφάλαιου, για την απαλλοτρίωση όλων των δυνατοτήτων,

αντεπίθεση στη στοχοποίηση των εστιών αγώνα, των καταλήψεων, των οργανωμένων αγωνιστών και των εξεγερμένων,

αλληλλεγγύη με τους αιχμάλωτους αγωνιστές, χωρίς καμιά ανοχή στους διαχειριστές του θανάτου,

τιμή στους νεκρούς αντάρτες, συνεχίζοντας τον επαναστατικό πόλεμο,

φωτιά στα σκιάχτρα της κυριαρχίας, για να πεθάνουν οι σκιές του φόβου και της απόγνωσης.

Άμεση δράση με κάθε διαθέσιμο μέσο. Επαναστατική αυτοοργάνωση. Αλληλεγγύη.

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ομάδα Άγριος Μάης

16/5/2017»



Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου