Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Διαφοροποίηση από Τ. Χριστοδουλοπούλου κατά την ψηφοφορία




Παρούσα δήλωσε η Τασία  Χριστοδουλοπούλου στο άρθρο 56 του πολυνομοσχεδίου το οποίο κατέθεσε ο υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, διαφοροποιούμενη από την κυβερνητική γραμμή.

Πρόκειται για την ρύθμιση την οποία κατέθεσε ο υπ. Παιδείας σε αντικατάσταση ρύθμισης που είχε φέρει παλαιότερα ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Η ρύθμιση Φίλη δυσκόλευε τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία. 

Με δήλωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου επισήμανε ότι δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και εξήγησε την στάση της επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε ενημερώσει για την πρόθεσή της τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή της δήλωση η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε: 

Στη σημερινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου επέλεξα να ψηφίσω "παρών" στις διατάξεις του άρθρου 56, που ρυθμίζουν τη διαδικασία απόλυσης των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Η επιλογή μου αυτή δεν έγινε για να σηματοδοτήσει την ιδιαίτερη σημασία του συγκεκριμένου άρθρου, έναντι των άλλων, τα οποία και υπερψηφίζω. Ούτε, όμως συμψηφίζει τίποτα.

Η θέση μου είναι καθαρή. Δεν θα πλήξω την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ούτε προτίθεμαι να δώσω "όπλα" σε κανέναν και για τίποτα.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή αυτής της ατομικής διαφοροποίησης, αποτελεί μια δική μου εσωτερική ανάγκη, να τιμήσω τον πρόωρα χαμένο αδελφό μου, Αγησίλαο Χριστοδουλόπουλο, συνδικαλιστή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και αντιπρόεδρο της ΟΙΕΛΕ μέχρι και το θάνατό του.



Μαρία Νταλιάνη
Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου